Tataristan’dan gelen araştırmacı ve çiftçilerden oluşan bir heyet Türkiye’deki patates üretimi ve Niğde Patates Araştırma Enstitüsünü ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Ziyaretle ilgili, Patates Araştırma Enstitüsü kurumsal sosyal medya hesabından; ‘’Enstitü Müdürümüz Uğur Pırlak tarafından misafirlerimize dünya ve Türkiye’deki patates üretimi, yerli ve milli çeşit geliştirme çalışmaları ile enstitümüzde yapılan Ar-Ge faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldıktan sonra Enstitü laboratuvarları, seraları ve arazileri gezdirilerek yapılan çalışmalar gösterildi. Daha sonra Tataristan heyetine ilimizde faaliyet gösteren yerli ve milli çeşitlerimizin de depolandığı Selanik Tohumculuk’a ait yeraltı depoları ile Doğa Tohumculuk’un dondurulmuş patates işleme tesisi gezdirildi. Tataristan’dan gelen değerli misafirlerimize Selanik Tohumculuk’a ve Doğa Tohumculuk’a çok teşekkür ediyoruz’’ paylaşımı yapıldı.
Söz konusu ziyarete S.S. Bursa Bölgesi Tarım Kooperatifleri Bölge Başkanı Osman Özkan, Rusya Bilim ve Yüksek Eğitim Bakanlığı, Tatar Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Zenon Stasevski ve beraberindeki araştırmacılar ile Tataristanlı patates üreticileri katıldı.
(Dahi GEDİK)

TAVUĞA İHRTACAT YASAĞI GELİYOR! TAVUĞA İHRTACAT YASAĞI GELİYOR!

Tataristan’dan Enstitüye Ziyaret 1

Tataristan’dan Enstitüye Ziyaret 4

Tataristan’dan Enstitüye Ziyaret 6