Kaymakam Yiğit güvenlik güçleri ile iftar ve sahurda bir araya geldi Kaymakam Yiğit güvenlik güçleri ile iftar ve sahurda bir araya geldi

Niğde’nin Altunhisar ilçesinde Kaymakam Abdüssamed Yiğit başkanlığında seçim güvenliği ve tedbirleri toplantısı gerçekleştirildi.
31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde Altunhisar ilçesinde, 35 sandıkta toplam 9 bin 298 seçmen oy kullanacak. İlçede 15 sandık bölgesinde ilçe ve ilçeye bağlı 3 belediyede belediye başkanı, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ile 6 köy ve 11 mahallede muhtar ve ihtiyar heyeti üyelerinin seçimi yapılacak.
Altunhisar’da seçimde alınacak güvenlik tedbirlerinin titizlikle planlandığını belirten Kaymakam Abdüssamed Yiğit, yerel seçimlerin huzur ve güven ortamında geçmesi, halkın iradesinin sandığa tam olarak yansıması için çalışmaların büyük bir hassasiyetle sürdürüleceğini ifade etti.
Kaymakam Yiğit açıklamasının devamında; ‘’Seçim güvenliğini, Valiliğimizin talimatlarının yanı sıra, ilçe seçim kurulu ve ilgili tüm kurumlarla tam koordinasyon içerisinde ve kapsamlı bir şekilde; seçim öncesi kampanya ve propaganda döneminde alınacak güvenlik tedbirleri, oy verme günü alınacak güvenlik tedbirleri ve seçim sonrası alınacak güvenlik tedbirleri olmak üzere üç aşamada ele aldık” dedi.
Koordinasyon Merkezi, Niğde Valiliği ve Bakanlığın GAMER ile koordineli bir şekilde seçim güvenliğine ilişkin iş ve işlemleri 24 saat esasına göre takip edecek.
İlçe genelinde seçim günü 26 emniyet personel ve 32 jandarma personeli olmak üzere toplam 58 personel görev yapacak.
(İbrahim UGUN)