Niğde Yeşilay Şubesi tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerini her koldan devam ettirirken, bu çerçevede okul ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor.
Ziyaretler kapsamında Ulukışla ilçesi ile Çiftehan köyünü ziyaret eden Niğde Yeşilay şubesi ilçe protokolüne, öğretmen ve öğrencilere kurum faaliyetleri ile uygulamalarını anlattı.
Niğde Yeşilay ziyaretler ve etkinlikleri ile ilgili kurumsal sosyal medya hesabı üzerinden, “Ulukışla ilçemizde Sayın Ulukışla Kaymakamımız, İlçe Jandarma Komutanımız, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve kıymetli öğretmenlerimizin desteğiyle lise öğrencilerimiz ile bir araya geldik. Yeşilay ve YEDAM tanıtımı yaparak, bütün bağımlılıklara karşı “HAYIR” demenin önemini vurguladık. 2.durağımız Çiftehan İlçemizde lise öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle tüm bağımlılıklara en gür sesimizle “HAYIR” dedik. Yeşilayı ve YEDAM’ı anlattık. Çiftehan İlçemize misafirperverlikleri için çok teşekkür ederiz’’ bilgilendirmesinde bulundu.

Niğde’de İş Yurtları Kurumu Satış Mağazası törenle açıldı Niğde’de İş Yurtları Kurumu Satış Mağazası törenle açıldı



YEDAM NEDİR?
Yeşilay kurumsal sitesinde YEDAM modelini (Psikososyal Danışmanlık Modeli) bağımlılık yapan maddelerden arınma birkaç hafta içinde gerçekleşebilir. Ancak arınma süreci psiko-sosyal destekle devam ettirilmezse bağımlılığın tekrar nüksetme riski vardır. YEDAM, uzman psikologlar ve sosyal hizmet uzmanları tarafından bağımlı bireylere hem arınma hem de maddeyi bırakma sürecinde psikolojik ve sosyal destek veren bir merkez olarak açıklıyor.
Türkiye'ye özgü bağımlılık psikososyal destek modeli oluşturma amacıyla yola çıkan YEDAM'ın arka planında güçlü bir bilim kurulu yer almaktadır. Model kurgulanmadan önce Türkiye'deki ve dünyadaki önemli modeller incelenmiş ve Türkiye'de bağımlılık alanında önde gelen isimlerden danışmanlık alınmıştır. Yapılan araştırmalar sonunda YEDAM Üsküdar Şubesi açılarak Türkiye'ye özgü bağımlılık psikososyal destek modeli oluşturmak amacıyla Yeşilay'ın ilk rehabilitasyon adımı atılmıştır.
YEDAM'da bağımlılık alanındaki tam donanımlı bir ekip görev yapmaktadır. Yaşam boyu eğitim ve gelişim felsefesiyle çalışan ekip alanın önde gelen isimleriyle haftalık bilim toplantıları ve vaka tartışmalarında bir araya gelmektedir. Her hafta bağımlılık alanında spesifik bir konunun ele alındığı Çarşamba Seminerleri'nde YEDAM ekibi üyeleri tarafından hizmet içi dönüşümlü seminerler düzenlenmektedir. YEDAM Modeli'nin kurgulanmasında önemli rol oynayan Yeşilay Bilim Kurulu üyelerinden ekibin mesleki ve kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla belli zamanlarda özel eğitimler alınmaktadır.
YEDAM Modeli kapsayıcı ve bütünseldir. Hümanistik ve danışan odaklı bir yaklaşıma sahiptir. YEDAM Modeli'nde bireysel görüşmeler Bilişsel-Davranışçı Terapi, Motivasyonel Görüşme Teknikleri ve Farkındalık Odaklı Terapiler esas alınarak yapılandırılmıştır.  Ailelere, yetişkinlere ve ergenlere özel düzenlenen Grup Terapiler SAMBA referans alınarak uygulanır.”
(Dahi GEDİK)
 

Editör: Niğde Haber