Niğde Valisi Mustafa Koç, basında sansürün kaldırılmasının 115. Yıl dönümü dolayısıyla yerel ve ulusal medya temsilcileri ile bir araya gelerek, Niğde’de görev yapan basın mensuplarına Niğde Öğretmenevinde kahvaltı verdi.
Kahvaltı programında açıklama yapan Vali Koç, “Bugün 24 Temmuz, Türk gazeteciliği açısından önemli bir gün.24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı ve bunu bayrama dönüştüren basınımızın sansürün kaldırılışının yıl dönümü. Biliyorsunuz 24 Temmuz 1908’de meşruiyetin ilanıyla beraber Türk basını ilk defa sansüre göndermeden gazetelerine basmış ve halka dağıtmışlardır. Basınımızın özgür olması var olması kendi meslek ilkeleri çerçevesinde tarafsız, bağımsız bir şekilde görevini icra etmesi, çağdaş toplumlar açısından, demokrasimiz açısından, devletimiz açısından son önemli. Hem kamuoyu araştırmasında hem de kamu yönetimine yön vermede önemli görevler icra ediyorsunuz. Sizlerle de biz hep beraber yaklaşık 1 yılı beraber geçirdik Niğde'mizde, mesai arkadaşlığı yaptık. Bu çerçevede tarafsız, doğru ve hızlı haber alma artı vatandaşlarımızın, hemşerilerimizin görüş, dilek, temenni, eleştirilerini, uygulayıcı olan bir idareye aktarma noktasında gece gündüz her zaman yanımızda oldunuz. Bu sayede de hem bize yön vererek ilimizin her yönden gelişmesine katkıda bulunuyorsunuz. Bundan dolayı biz sizlere teşekkür ediyoruz. Ülkemizin gelişmesi için, demokrasimizin gelişmesi için, devletimizin gelişmesi için yine aynı saydığım çerçevede önemli görevler icra ediyorsunuz ve bunun en somut somutlaşmış hali Temmuz ayındayız. 15 Temmuz'un sene-i devriyesinin yaklaşık bir hafta önce şehitlerimizi andık. Şehitlerimiz sayesinde sabahında kazandığımız demokrasi zaferini kutladık Bu gece hala hafızalarımızda. Basınımızın, milletini seven, demokrasiden yana tavır koyan, devletini seven, basın basınımızın o hain darbe girişiminin seyrini nasıl değiştirdiğini hepimiz şahit olduk. Ve aslında basınımızın, vurguladığımız basınımızın var olması bir göstergesidir. Biz sizlere teşekkür ederek gününüzü kutluyoruz. Bu vesileyle ben ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere devletimizi, bayrağımızı, vatanımız için şehit olmuş bütün şehitlerimizle birlikte vazifesi için vazife yaparken Şehit olmuş, rahmetli olmuş bütün gazetecilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize hayırlı ömür diliyorum. Şifa bekleyenlere Allah'tan şifa diliyorum. 24 Temmuz gazeteciler ve basın bayramınızı kutluyorum. İnşallah hep birlikte demin dediğim çerçevede bundan önce olduğu gibi bundan sonra da gerek devletimizin gerek demokrasimizin gerek toplumumuzun daha da ileriye gitmesi her alanda gelişmesi için sizlerle diyalog içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz ”dedi.
Programa, Vali Mustafa Koç, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı Nihat Özkök ile basın mensupları katıldı.
(Dahi GEDİK)

Basın Bayramı Valilikten gelen 4Basın Bayramı Valilikten gelen 3Basın Bayramı Valilikten gelen 2
Basın Bayramı Valilikten gelen 1