Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) kalite güvencesi ve akreditasyon alanlarında yürüttüğü başarılı çalışmalar sonucunda Kurumsal Akreditasyon Belgesi almaya hak kazandı. Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından akredite edilen NÖHÜ, böylece Türkiye’de akredite olan 53 üniversite arasına girdi.
NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, iki yıl geçerli Kurumsal Akreditasyon Belgesi'ni Hacıbayram Veli Üniversitesinde düzenlenen törenle YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın elinden aldı.
2023 yılında YÖKAK tarafından Kurumsal Akreditasyon Programı'na dâhil edilen Üniversitenin bu süreçte yürüttüğü çalışmalar YÖKAK değerlendirmelerinde başarılı bulundu. İki yıl süreyle akredite olan NÖHÜ, böylece Kurumsal Akreditasyon Belgesi almaya hak kazandı.
KAP DEĞERLENDİRME TAKIMI SAHA ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRMİŞTİ
Öte yandan YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Değerlendirme Takımı, 2023 yılı aralık ayında Üniversitemize saha ziyareti gerçekleştirmişti. Üç gün süren ziyarette, değerlendirme takımı tarafından senato ve yönetim kurulu üyeleriyle yapılan toplantıların yanı sıra akademik ve idari birim yöneticileri ile personel ve öğrencilerle de görüşülmüştü. Bu kapsamda Üniversitemizin kalite güvence sistemi çerçevesindeki çalışmalarını, birimlerimizdeki kalite süreçleri ile uygulanan politikaları, iç ve dış paydaşlarımızın karar alma süreçlerine ilişkin katılımlarını izleyen ve değerlendiren değerlendirme takımı ayrıca dış paydaşlarımızla geniş katılımlı bir toplantı yaparak ilgili kurumların Üniversitemiz hakkındaki görüşlerini almıştı.
KURUMSAL GELİŞİME VE AKREDİTASYONA ÖNEM VERİYORUZ
Konuyla ilgili açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin kurumsal gelişime ve akreditasyona çok önem verdiğini belirtti. Yükseköğretimde kalite güvencesi ve akreditasyon süreçlerinin oldukça stratejik bir konu olduğuna vurgu yapan Rektörümüz Uslu, Üniversitemizin bu çerçevede akademik birimler düzeyinde de akreditasyon çalışmaları yürüttüğünü ve şu an itibarıyla yedi farklı bölümümüzün/programımızın ulusal ve uluslararası düzeydeki akreditasyon kuruluşları tarafından akredite edildiğini ifade etti.
ULUSAL VE ULUSLARARASI DÜZEYDEKİ PRESTİJİMİZE VE TANINIRLIĞIMIZA KATKI SUNUYOR
Hem kurumsal hem de bölüm/program ölçekli akreditasyonun Üniversitemizin ulusal ve uluslararası düzeydeki prestijine ve tanınırlığına önemli katkılar sunduğunun altını çizen Rektör Uslu, bu bağlamda Üniversitenin 2023 yılında dâhil olduğu YÖKAK’ın Kurumsal Akreditasyon Programı’nı çok önemsediğini ve dış değerlendirme süreçlerine yönelik çalışmalarını ise bu çerçevede yürüttüğünü ifade etti.
Rektör Uslu ayrıca, Kalite Çalışmalarından Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nafiz Tok olmak üzere bu başarıda çok önemli katkıları ve emeği olan Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Arzu Aydoğan Yenmez ve tüm akademik ve idari personele de teşekkür etti.
(Dahi GEDİK)

Yeni mezun doktorlar beyaz önlük giydi Yeni mezun doktorlar beyaz önlük giydi

Whatsapp Image 2024 04 25 At 12.44.22