Niğde Tepeköy'de geleneksel bayram buluşması gerçekleştirilirken, Tepeköy Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği etkinlikte ağalık seçimi de yapıldı.
Niğde Tepeköy Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından köyün Tilkiyurdu mevkiinde özellikle şehir dışında yaşayan köylülerin tanışması ve kaynaşması için sürekli olarak düzenlenen programa katılan vatandaşlar yağmur duasının ardından bayramlaşarak sohbet etmek imkanı buldular. Halayların çekildiği çeşitli etkinliklerinde gerçekleştiği etkinlikte her yaş gurubundan misafir yerini aldı.
Etkinlikte katılımcılara yemekler de ikram edilirken, birde ağalık seçimi yapıldı. Ağalık seçimini ise Seçimi 80 bin lira ile Resul Gürbüz kazandı. Gürbüz’e ise ağalık kıyafeti giydirildi.
Tepeköy Derneği adına etkinlikte birde konuşma yapan Dernek Başkanı Mehmet Gül; “Tepeköy Derneğimizin 3'üncüsünü Düzenlemiş Olduğumuz Bayramlaşma ve Birlik Beraberlik Programında Derneğimizin Yönetim Kurulu Üyesi ve 2022 yılı köy ağalığı görevini yerine getirmiş olan yöneticilerimize ve 2023 yılı köy ağalığı görevini yerine getirmiş olan yönetim kurulu üyemize yapmış olduğu ve yapacağı hizmetlerin dolayı kendilerine teşekkür ederiz. Bu bayrak yarışında bayrağı yönetim kurulu üyemiz sayın resul Gürbüz’e devir etmişlerdir. 2024 yılının köy ağası sayın resul gürbüz seçilmiştir. Köyümüz, hemşerilerimiz ve derneğimiz adına yapmış olduğu ve yapacağı hizmetlerden ötürü kendisine teşekkür ederiz. Programımıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı hepinize derneğimiz adına teşekkür ederiz elinize emeğinize sağlık Allah hepinizden razı olsun. Bu programlarımız artarak devam edecek. Bu sayede çocuklarımız tanışıyor, köy halkımız kaynaşıyor” dedi.
(Dahi GEDİK)

Tepeköylüler Geleneksel Etkinlikte Bir Araya Geldiler (5)

Tepeköylüler Geleneksel Etkinlikte Bir Araya Geldiler (4)