Niğdeli iş insanı merhum Ayhan Şahenk adına kurulan Vakıf, bu yıl da Niğde’de iftar yemeği geleneği devam ettiriyor.
Ayhan Şahenk Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak devam eden iftar programında Ramazan ayı boyunca Niğde merkezde yaklaşık 3 bin kişiye Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Merkez yerleşkesi (Eski Rektörlük) Uygulama Restoranında yemek ikram edilecek.
GIDA YARDIMI İLE BAŞLADI İFTAR SOFRASI İLE DEVAM EDİYOR
Geçtiğimiz günlerde Ramazan ayı öncesi ihtiyaç sahiplerine yardım kolisi dağıtan Ayhan Şahenk Vakfı Ramazan ayı boyunca da Niğdeli vatandaşlarının yanında olmaya devam ediyor.
Düzenlenen iftar programı hakkında bilgi veren Ayhan Şahenk Vakfı Genel Müdürü Zafer Nuri Eraslan, geleneğin bu yıl da devam ettiğine değinerek, vakıf olarak vatandaşlara her gün iftar saatinde birbirinden lezzetli menüler ile ikramda bulunacağını söyledi.
RAMAZAN AYI BOYUNCA TOPLAM 100 BİN KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ VERİLECEK
Eraslan, açıklamasının devamında ise; “Onursal başkanımız ve kurucumuz merhum Ayhan Şehenk’in sağlığında başlattığı ve vefatından sonrada aksatmadan sürdürdüğümüz geleneksel Ayhan Şahenk iftar soframızın, bugün ilk iftarını yapmış bulunuyoruz. Protokolümüz vatandaşlarımız ve öğrencilerimizle beraber iftarımızı açtık. Ramazan ayı boyunda günlük 3 bin kişiye ve ay boyunca 100 bin hemşerilerimizi yemek ikramımız olacak” diye konuştu.
İLK İFTARIN MİSAFİRİ NİĞDE VALİSİ ÇELİK OLDU
Ayhan Şahenk Vakfı’nın ilk iftarının konuğu ise Niğde Valisi Cahit Çelik oldu. Vali Çelik Vakıf temsilcileri ve vatandaşlarla birlikte iftarını açarken, iftar sofrasına gelen vatandaşlar ve gençlerle sohbet etti.
(İbrahim UGUN)

Şahenk Vakfı’ndan Günlük 3 Bin Kişilik Iftar Yemeği (3)

Şahenk Vakfı’ndan Günlük 3 Bin Kişilik Iftar Yemeği (1)