GÜNCEL

Özer; “Memur bütçesi 2026’nın ilk ayında alarm verdi”

Abone Ol

Türkiye Kamu-Sen Niğde İl Temsilcisi Adnan Özer, TÜİK’in açıkladığı Ocak ayı enflasyon rakamlarının memur ve emeklilerin ekonomik sıkıntılarını derinleştirdiğini belirterek ek zam çağrısında bulundu.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2026 yılı Ocak ayı enflasyon verileri kamu çalışanları ve emekliler için endişe verici bir tablo ortaya koydu. Resmî rakamlara göre mal ve hizmet fiyatları bir ayda ortalama %4,84 oranında artarken, yıllık TÜFE %30,7 olarak gerçekleşti. Böylece yılın ilk ayında, 2026 için hedeflenen %16’lık enflasyonun üçte birine ulaşılmış oldu.
Türkiye Kamu-Sen Niğde İl Temsilcisi Adnan Özer, açıklanan verilerin memur ve emeklilerin maaş artışlarını daha ilk aydan etkisiz hale getirdiğini vurguladı. Ocak ayında yapılan %11’lik maaş artışı ve 1000 TL’lik seyyanen ödemenin enflasyon karşısında eridiğini belirten Özer, “Maaşlar daha cebe girmeden değer kaybetti. Bu durum kamu çalışanlarını ve emeklileri ekonomik çıkmaza sürüklüyor” dedi.
Özer, yüksek enflasyonun önümüzdeki beş ay boyunca milyonlarca kamu çalışanı ve emeklinin bütçesini daraltacağını ifade ederek, “Aileleriyle birlikte 25 milyona yaklaşan geniş bir kesimin alım gücünün sürekli düşmesi kabul edilemez. Bu gidişata mutlaka dur denilmelidir” diye konuştu.
EK ZAM VE REFAH PAYI TALEBİ
Türkiye Kamu-Sen Niğde İl Temsilcisi Özer, memur ve emeklilerin korunması için acil önlemler alınması gerektiğini belirterek şu talepleri dile getirdi: Memurlara ek zam yapılması, bu artışın refah payı ile desteklenmesi, enflasyonun aylık olarak doğrudan maaşlara yansıtılması. Özer, aksi halde 2026 yılının memur ve emekliler açısından en zor yıllardan biri olacağını ifade ederek, “Yetkililerden beklentimiz; maaşları enflasyon karşısında sürekli eriyen kamu çalışanları için adaletin bir an önce tecelli etmesi ve bütçelerdeki ağır yükün hafifletilmesidir” dedi.
(Haber Merkezi)

{ "vars" : { "gtag_id": "G-815M9GDBNG", "config" : { "G-815M9GDBNG": { "groups": "default" } } } }