Niğde’nin Bor ilçesinde faaliyetlerini yürüten Bor Ömer Halisdemir Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri ve gönüllüler ve işaret dili kursu alan öğrenciler, oyuncuların tamamı işitme engellilerden oluşan ve işaret diliyle çekilmiş olan "Acı ve Tatlı Hayat" film gösterimine katıldı.
Niğde Belediyesi Kültür Merkezindeki sinema gösterimleri arasında yer alan Acı ve Tatlı Hayat filmine öğrencilerle birlikte katılan Gençlik Merkezi İşaret Dili Öğretmeni Sinem Dabak “İşitme engelli dostlar ile muhabbet etme imkanı bulan gençler, ‘işaret dilini herkes öğrenmeli ve arada ki engelleri yok etmeli, bizler bugün en büyük buluşmayı gerçekleştirdik’ diyerek sevinçlerini dile getirdiler. Amacım hep engelleri yok etmek ve sevgiyle yoluma devam etmekti bugün görüyorum ki öğrencilerim emeklerimin karşılığını en güzel şekilde gösterdi bütün işitme engelli arkadaşlarımın yüzünde aynı mutluluk vardı anlaşılmak ve onlar ile iletişim halinde olmak en büyük mutluluktu karşılıklı olumlu dönüş olduğunu görmek bir öğretmen olarak gurur vericiydi bütün öğrencilerimin yolu bahtı açık olsun işaret dili sevgileri daim olsun’’ dedi.
Sinema gösterimine gelen işitme Engelli vatandaşlar; ‘’Bizleri bugün yalnız bırakmayan Sinem öğretmenimize ve öğrencilerine çok teşekkür ediyoruz. Bizler çok duygulandık yanımızda olduklarını bilmek ve hissetmek bizim için çok özeldi. Bu güzel insanlar iyi ki varlar’’ diye konuştular. Etkinlik, fotoğraf çekimi ile son buldu.
(İbrahim UGUN)
 

Whatsapp Image 2024 03 10 At 23.39.28

Whatsapp Image 2024 03 10 At 23.39.29

Whatsapp Image 2024 03 10 At 23.39.28 (1)

Whatsapp Image 2024 03 10 At 23.39.27 (1)