Halk Eğitim’den öğrencilere Kur’an kursu Halk Eğitim’den öğrencilere Kur’an kursu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, İletişim Platformu tarafından düzenlenen "İletişim Buluşmaları" programında, basın mensuplarıyla bir araya geldi.
ÖSYM Başkanı Ali Ersoy, 8-9 Haziran’da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın yapılacağı okulların etrafında gürültü yapılmaması uyarısında bulunarak, "Adaylarımız için stressiz, gürültüsüz ve trafiksiz bir ortam hazırlanması önemli" dedi.
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, İletişim Platformu tarafından düzenlenen "İletişim Buluşmaları" programında, basın mensuplarıyla bir araya geldi.
ÖSYM’nin 50. yılını kutladığını dile getiren Ersoy, "Bu sene, 13 milyon dolayında aday için 60’a yakın sınav yapıyoruz. Dünyada bu kapsamda yüksek güvenlikli şekilde bu çeşitlilikte sınav ve yerleştirme yapan başka bir kurum yok. Dünyada güvenlik ölçeğinde bir numaralı kuruluşuz" diye konuştu. Ersoy sınav günü için gürültü yapılmaması uyarısında bulundu.
5,5 MİLYONA YAKIN SORU KİTAPÇIĞI BASILDI
Engelli adaylara yönelik hazırlıklar YKS’de engelli adaylara yönelik yapılan hazırlıklar hakkında konuşan Ersoy, "TYT’ye toplam 12 bin 848, AYT’ye 8 bin 334, YDT’ye ise 1032 engelli aday katılacak. TYT oturumunda 1911 okuyucu-işaretleyici, AYT’de 1140 okuyucu-işaretleyici, YDT’de ise 76 okuyucu-işaretleyici görev alacak" diye konuştu.
Soru kitapçıklarının faraday kafesi ile kaplı ve sinyal karıştırıcı jammer sistemiyle korunan kapalı matbaa merkezinde basıldığını ve buradaki görevlilerin YKS sonuna kadar 40 gün süresince dışarı çıkamadığını aktaran Ersoy, "Bu merkezde, günde 200 bin soru kitapçığı basılabiliyor. Soru kitapçıklarımızın ve sınav evraklarımızın nakil araçlarıyla takibini elektromekanik kilitlerle kilitliyoruz. Bu kilitler, sınav sabahı Ankara’dan açılıyor. Dijital baskı teknolojileri itibarıyla dünyada ilk 3’te olan bir kurumuz" ifadelerini kullandı.
(Haber Merkezi)

Editör: Niğde Haber