Öğretmen olmak için şartlar değişiyor Öğretmen olmak için şartlar değişiyor

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gazi Görür’ün yürütücülüğündeki “Türkiye'nin Trakya Bölümünün Afit Faunasının Belirlenmesi” isimli proje, TÜBİTAK ARDEB 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.
Öğretim üyesinin yürütücülüğünde geliştirilen ve proje ekibinde Artvin Çoruh Üniversitesinden bir öğretim üyesinin de yer aldığı projeyle Trakya bölümü afit faunasının ortaya konulması, elde edilen verilerin daha önce ülkemizin farklı bölgelerinden elde edilen verilerle ve Balkan ülkelerine ait verilerle kıyaslanarak ülkemiz biyoçeşitliliği açısından öneminin ortaya konulması hedefleniyor.
NÖHÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gazi Görür’ün yürütücüsü olduğu projenin ekibinde yine öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Özhan Şenol, Artvin Çoruh Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hayal Akyıldırım Beğen ve Üniversite Fen Bilimleri Enstitüsü doktora öğrencisi Gizem Başer yer alıyor.
Proje ile ilgili bilgi veren Görür, “Proje ile en önemli tarımsal ürün zararlılarından olan afit türlerinin (yaprak biti) ülkemiz açısından öneminin ortaya konulması, olası yeni tür ve yeni kayıtların tespit edilmesi, afitlerin işgalci-yayılımcı tür durumlarının en güncel ulusal ve uluslararası veriler dikkate alınarak doğru bir şekilde belirlenmesi hedeflenmektedir. Gerçekleştirilecek çalışmanın ülkemiz biyoçeşitliliğine katkılarının yanında ekonomik öneme sahip bitkilerde bulunan afit popülasyonlarının belirlenmesi, ulusal ve uluslararası araştırıcıların ilgisinin bu alana çekilerek ülkemizin en azından araştırma konusu açısından tanınırlığına katkı sağlanması, Türkiye Afit Faunası ve Fauna Avrupa veri tabanındaki verilerin güncellenmesine fayda sağlanması amaçlanmaktadır.” dedi.
REKTÖR USLU’DAN ÖĞRETİM ÜYEMİZE TEBRİK
NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu konuyla ilgili açıklama yaptı. “Bu yıl bir hocamız daha TÜBİTAK 1001 programı kapsamında proje desteği almayı hak kazandı. Üniversitemiz bu destekleri almaya devam edecek ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak akademik personelimize elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Prof. Dr. Gazi Görür Hocamızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum’’ dedi.
(Dahi GEDİK)