Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ‘Dünya Süt Günü’ nedeniyle ‘Dünya Süt Günü ve Araştırma Merkezi Tanıtımı’ programı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program açılış konuşmalarıyla devam etti.
“SÜT, BESLENMENİN EN ÖNEMLİ UNSURLARINDAN BİRİDİR”
Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu; ‘’Bugün süt üretimi ile sütün insan sağlığı bakımından önemi konusunu gündeme getirmek amacıyla ‘Dünya Süt Günü’ etkinliği gerçekleştiriliyoruz. Bilindiği gibi süt insan beslenmesinde en önemli besin kaynağıdır. Türkiye’de 2023 yılında toplam süt üretimi 21 milyon 481 bin 567 tona ulaşmıştır. Merkezimiz ise bu alanda gelişmiş bir alt yapıya sahiptir. Merkezimiz bünyesinde robotik sağım süt sığırcılığı, süt üretimi açısından bölgemizin en büyük tesislerinden biridir.” diyen Rektör Uslu, programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.
Ayrıca programda konuklara Merkezde üretilen süt ikram edildi ve bitkisel tarım ile hayvansal tarım uygulamaların yerinde incelenmesiyle son buldu.
Dünya Süt Günü etkinliğine, NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Vali Yardımcısı Ahmet Arık, Genel Sekreter vekili Abdulgani Özkan, Merkez Müdürü Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu ve Üniversite personeli katıldı.
(Salih ALPTEKİN)

Whatsapp Image 2024 06 05 At 08.12.14

Whatsapp Image 2024 06 05 At 08.12.15

DİKKAT! Bu alan “Askeri Güvenlik Bölgesi” ilan edildi DİKKAT! Bu alan “Askeri Güvenlik Bölgesi” ilan edildi

Editör: Niğde Haber