Niğde'de hizmet veren kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle stant açarak el işi ürünlerini sergiledi ve kadınlara hediye verdi. Niğde Valisi stantları tek tek ziyaret ederek kadınlara karanfil takdim etti.
STANTLARDA HİZMETLER ANLATILARAK HEDİYELER VERİLDİ
Niğde Barosu, Niğde Belediyesi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Kadın ve Demokrasi Derneği, Türk Kızılay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Şehit Ömer Halisdemir Meydanı'nda açtıkları stantta ürettikleri el işi ürünleri sergiledi, hizmetler anlatıldı, kadınlara hediye vererek onların gününü kutladı. Niğde Valisi Cahit Çelik ve eşi Nermin Çelik, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Umut Zeybek ile stantları gezdi, kadınlara karanfil verdi.
TÜM KADINLARIMIZIN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NÜ TEBRİK EDİYORUM
Stant ziyaretleri sonrası Gazetecilere açıklama yapan Niğde Valisi Cahit Çelik, “Dünya Kadınlar Günü. Bu vesileyle ben de ilimizdeki tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum. Onlara sağlık, huzur diliyorum. Bugün sabah valilikte kadın arkadaşlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ederek başladık. Burada kurumlarının buradaki stantlarını geziyoruz. Bayan arkadaşlarımızın dünya kadınlar gününü tebrik ettik. Bundan sonra da bir tekstil fabrikamıza gideceğiz. Orada İŞKUR vesilesiyle göreve başlayan çalışmaya başlayan 36 bayan arkadaşımızı da ziyaret edeceğiz. Hem üretim hattını göreceğiz. Hem de onların da Kadınlar Günü'nü tebrik edeceğiz. Kadınlar emektar. Kadınlar anne. Kadınlar eş. Onlar toplumun yarısı açıkçası, bu açıdan hem iş hayatında hem de toplumda daha fazla ön planda olmaları gerekiyor. Elimizdeki verilere baktığımız zaman iş hayatında hem özel hem de kamu sektöründe ortalama çalışan bayan sayımız. Yüzde 33 civarında. İnşallah bundan sonraki süreçte bayanların iş hayatında da, toplum yaşamında daha aktif olduğu çalışmalarımız olur. Tüm kadınlarımıza bir kez daha sağlıklı, huzurlu yaşamlar diler, Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ederiz ”dedi.
(Dahi GEDİK)

D S C 0173

D S C 0170

D S C 0166

D S C 0162