Şehirlerarası iş birliği ve kültürel köprüler genişliyor Şehirlerarası iş birliği ve kültürel köprüler genişliyor

Yeşilay Niğde Şubesi öncülüğünde kentte il merkez, köy, belde, ilçe okullarında görevli Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) öğretmenlerine yönelik ‘Ulusal Bağımlılık Eylem Planı’ çerçevesinde rehber öğretmenlere yönelik bilgilendirme programı düzenlendi.
Niğde Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen yoğun katılımlı programa Niğde genelinde okullarda görevli Rehber Öğretmenler katıldı.
“21. YÜZYILIN MAALESEF EN BÜYÜK FELAKETLERİNDEN BİRİSİ DE BAĞIMLILIKTIR”
Yeşilay Niğde Şube Başkanı Hayri Yıldız açılış konuşmasında, “Niğde Yeşilay Şubesi olarak Ulusal Bağımlılık Eylem Planı kapsamında planladığımız bağımlılık ile ilgili mücadelede okullarda öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize yönelik çalışmalar planladık. 21. Yüzyılın maalesef en büyük felaketlerinden birisi de bağımlılıktır.
Okullarımız, çocukların vakitlerini geçirecekleri, anne-babaların kafalarının rahat etmesi İçin çocuklarını gönderdiği bir mekân ya a da ailelerin proje çocuk yetiştirmeleri i için bir merkez değildir. Okul bütünüyle topluma insan yetiştirmek için, aileden sonra gelen hassas ve sıcak ikincil yuvadır. Bu gözle bakıldığı zaman ve çocuğa bu yönde okul hayatı aşılandığında aile-okul-çocuk üçgeni daha sağlıklı bir döngüye kavuşacaktır. Araştırmalar, çocuklukta yaşanan travmaların ve ihmalin uyuşturucu kullanımına sebep olduğu konusunda hemfikir. Çocuklarımızla aramıza aşılamayacak mesafeler koymamalıyız. Çocuklara muamelede, onlarla kurulan ilişkide şefkati, anlayışı ve hoşgörüyü elden bırakmamalıyız. Hz. Ali "Çocukların kalpleri tarla gibidir. Ne ekerseniz onu biçerseniz" buyuruyor. Bizler, insan sağlığının üç merkezinin olduğunu düşünen bir medeniyetin mensuplarıyız. Beden, ruh ve akıl sağlığı bir bütündür.” Dedi.

Niğde Yeşilay Rehber Öğretmenleri Bilgilendirdi (4)

“İNSANI BAĞIMLILIKLARA SÜRÜKLEYEN, RUHSAL BOŞLUKLARI DOLDURMALIYIZ”
“Başkan Yıldız konuşmasının devamında, “Gençlerimizi de bu bilinçle yetiştirmeliyiz. Gençler arasında bağımlılık sorununa çözüm üretmek için önleyici çalışmalara imza atan Yeşilay, "Bağımsız Gençlik" ile tütün, alkol, madde, kumar ve teknoloji bağımlılıklarının gençlerin özgürlüğünü nasıl kısıtladığına dikkat çekiyor. Bazan türü ne olursa olsun bağımlılıklar özendiriliyor, bir yaşam tarzı gibi sunuluyor. Parlak yaşamlar, gençler için rol model olarak gösteriliyor. Uzaktan ışığı ne kadar parlak olsa da, bir yıldız sandığımız o şeyin, kimi zaman yok edici bir volkanik patlama olabileceğini gençlerimize anlatmalıyız. İnsanı bağımlılıklara sürükleyen, ruhsal boşlukları doldurmalıyız. Gençleri bağımlılıktan alıkoyacak Şeyin, spor, sanat ve bilim olduğunu unutmamalıyız. Bağımsız ve özgür olmanın tadını çıkarabileceğini çocuklarımıza ve gençlerimize anlatmalıyız ve yönlendirmeliyiz. Yeşilay Kulüplerimizi aktif ve bilimsel olarak hayata geçirmeliyiz. Yeşilay'ın okullarda her yıl düzenlediği sağlıklı nesil sağlıklı gelecek yarışmaları, Yeşilay Münazara, Yeşilay spor kulüpleri ve birçok alanda faaliyet yürüttüğünü burada sizinle paylaşmak istiyorum. Katılım konusunda bizzat ilgilenmenizi katkı Sağlamanızı bekliyoruz. ‘Bağımlılık gençlerin sadece sağlıklarını değil, tüm hayatlarını da tehlikeye atmaktadır.” İfadelerine yer verdi.
Konuşmalar sonrası Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görevli Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Kaçmaz katılımcılara bağımlılıkla ilgili sunum gerçekleştirdi.
(Dahi GEDİK)

Editör: Niğde Haber