Niğde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 2023 Yılı Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapıldı.
İki gündem maddesi ile toplanan kurulda alınan kararlar, oy çokluğu ile kabul edildi.
Toplantıya katılan Niğde Valisi Cahit Çelik burada konuşma yaparak şunları söyledi,“ Niğde Organize Sanayi Bölgesi Olağanüstü Genel Kuruluna katılan Vali Cahit ÇELİK, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş ve yönetim kurulu üyeleri, sanayici ve iş insanları ile bir araya geldi. Genel Kurula hitaben yaptığı konuşmasında  Vali Cahit Çelik; ‘’Sözlerimin başında gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantınızın ilimiz ve ülkemiz adına faydalı kararlara vesile olmasını temenni ediyor, alınan kararların şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.
1986 yılında 261 hektar alanda 8-10 firma ile yola çıkan Niğde Organize Sanayi Bölgesi, geçen süre içerinde gelişimini büyük ölçüde tamamlamış ve bugün 705 hektar alanda 137 sanayi parseline ulaşılmıştır.  Bu Niğde, Niğde ekonomisi ve istihdam adına son derece önemlidir.
Geçtiğimiz yıla kadar 261 hektar üzerinde 112 sanayi parseli mevcutken, genişleyerek 705 hektar alanda 137 sanayi parseline ulaştınız. Büyük bir gayretle ve kamuya herhangi bir yük getirmeden tamamen OSB’nin öz bütçesi ile altyapısını tamamlayarak sanayicimize hazır hale getirdiğiniz sanayi parselleri için de yönetiminizi ayrıca tebrik ediyorum. Niğde Organize Sanayi bölgemizde ulusal ve uluslararası faaliyet gösteren 98 sanayi parselinde 105 firmamız bugün aktif olarak üretim ağının içinde çarklarını döndürmekte ve 6 bin den fazla vatandaşımıza istihdam sağlamaktadır. Toplam yatırım tutarları 17 Milyar TL olacak 27 sanayi parselindeki inşaatı devam eden işletmelerinde yaklaşık 6 bin kişiye çok kısa bir süre içerisinde iş imkanını sağlayacağını öğrendiğimde Niğde ve ülkemizin geleceği ile ilgili heyecanım daha da arttı.
Hepimizin bildiği üzere Organize Sanayi Bölgelerinin ülke ekonomisine sağladığı katkılar yadsınamaz. Bu nedenle biz, her zaman sanayi, üretim, istihdam diyoruz. Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi ‘Güçlü Sanayi Güçlü Türkiye’ sloganıyla çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.
İlimizin gelişimi, kalkınması ve yeni iş sahalarının oluşturulması için sizlerle el ele vererek, gecemize gündüzümüze katıp çalışacağız. Niğde’yi çevreye duyarlı bir üretim üssüne dönüştürmek temel gayelerimiz arasında olacak. Bu çerçevede genişleme alanı taleplerinizin takipçisi olacağımızı da bilmenizi isterim.
Devletimizin sunmuş olduğu imkanlardan, sanayicilerimizi ilgili mevzuatlar çerçevesinde faydalandırmak birincil önceliğimiz olacaktır. Bölgesel ve sektörel teşvik programında 5. bölgede yer alan Niğde, KDV İstisnası, Gümrük Vergisi Muafiyeti, Vergi İndirimi, Sigorta Primi, İşveren Hissesi Desteği, Yatırım Yeri Tahsisi ve Faiz Desteği gibi avantajlardan yararlanabildiği hepinizin malumudur. Öte yandan Büyük Ölçekli Yatırımlar ve Stratejik Yatırımlar da yine Devletimizce desteklenmektedir.
OSB'lerimiz, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın himayesinde, gözetiminde ve destekleriyle yol yürümektedir. Bu vesileyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza, Bakanlığımızın ilgili birimlerine, İlin Valisi olarak bugüne kadar verdikleri desteklerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.
Niğde OSB’nin yeni yatırımcılara ev sahipliği yapacağı genişleme alanı yer seçimi ve diğer iş ve işlemleri ile ilgili olarak kamu kurumlarımızın her zaman yanınızda olduğunu belirtmek istiyorum. Niğde OSB’nin, İstihdam ve katma değer üretmenin yanında, daha önce aldığı ve yeni alacağı itfaiye araçları ile hem sanayicilerimize hem de İlimizdeki tüm vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine sağladıkları katkı nedeniyle başta yönetim kurulu başkanı ve üyeleri olmak üzere tüm sanayicilerimize tekraren teşekkür ediyor, Genel kurulunuzun hayırla vesile olmasını diliyorum.” dedi.
Vali Çelik’in konuşmasının ardından, toplantının gündem maddesi olan, Maliye Hazinesi adına tescilli olan Niğde İli Merkez İlçesi Fertek Mahallesi 328 ada 110 no.lu 632.569,97 m2 büyüklüğündeki parselin yaklaşık 417.000 m2’lik bölümünün Niğde OSB’ye dahil edilmesi ve Yangınlara müdahale etmek için satın alınması düşünülen Delicili Köpük Kulesi İtfaiye aracının maliyetinin karşılanması için katılım payı alınması, oranlarının ve uygulamalarının belirlenmesi kararları toplantıya katılan sanayiciler tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.
Divan Başkanı ve Arifoğlu Teknoloji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Türkeş ile kâtip üyeler İbrahim Baloğlu ve Recep Şentürk ve Sanayi Teknoloji Bakanlığı Temsilcilerinin gözetiminde yapılan toplantıya, Niğde Valisi Dr. Cahit Çelik, Niğde Milletvekili Cumali İnce, Niğde OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Taciroğlu, Ak Parti Niğde İl Başkanı Av. Mustafa Özdemir ve bölgde sanayicileri katıldı.
(Dahi GEDİK)

WhatsApp Image 2023-08-22 at 15.37.27
WhatsApp Image 2023-08-22 at 15.37.26 (3)
WhatsApp Image 2023-08-22 at 15.37.26 (2)
WhatsApp Image 2023-08-22 at 15.37.25