Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) geleneksel olarak düzenlediği Teknik Gezinin ikincisini TÜRKSAT Ve ASELSAN’a gerçekleştirdi.
Öğrencilerine farklı bir bakış açısı kazandırmak, gelecek planlamaları ve meslek seçimlerine katkı sağlayabilmek adına BİLSEM bu yıl 2 farklı gezi düzenledi. Öğrenciler Türkiye’nin önde gelen teknoloji firmalarında üretim teknik ve yöntemlerini yerinde görme fırsatı elde etti. Ayrıca üretim hattındaki mühendislerden bilgi alarak merak ettikleri soruları sorma şansı buldular.
Kurum Müdürü Dr. Ahmet Doğan düzenlenen teknik gezi ile ilgili, “Bu yılki teknik gezinin ilkini TUSAŞ’a, ikincisini ise TÜRKSAT ve ASELSAN’a düzenledik. Sene başında yapılan program dâhilinde öncelikle ASELSAN ve TÜRKSAT kurumları ile görüşülmüş ve randevu alınmıştır. 22 Mayıs 2024 tarihinde günübirlik düzenlenen teknik geziye Niğde BİLSEM ’den 24 lise öğrencisi ve 3 öğretmen katılım sağlamıştır. Öğrencilerimiz TÜRKSAT'ta, Lagari Hasan Çelebi Müzesini, E-Devlet Kapısı İletişim Merkezi’ni, Teleport ve Tv Yayın Direktörlüğü Uplink Merkezi’ni ziyaret ettiler. Öğrencilerimize Lagari Hasan Çelebi müzesinde uyduların üretim teknikleri, çalışma prensipleri, kullandıkları yakıtlar ve yörüngedeki hareketleri ile ilgili detaylı bir sunum yapıldı. Daha sonra ASELSAN’a ziyarette bulunuldu. ASELSAN hakkında genel bilgilendirme yapıldıktan sonra "ASELSAN'lı olmak" konulu panelde ASELSAN’da çalışma koşulları ve ASELSAN’da çalışmanın avantajları ile ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı. Panelden sonra ASELSAN sistem ve kabiliyetlerinin yerinde gösterimi ile ilgili etkinlik gerçekleştirildi. Burada çalışan mühendisler üretim hattında öğrencilerimize bilgi vererek, öğrencilerimizin merak ettikleri soruları cevaplandırdılar.” dedi.
Kurum Müdürü Doğan ayrıca, bu tür gezilerin BİLSEM’lerin önemli bir kazanımı olduğunu, öğrencilerin ufkunu açtığını ve vizyonunu genişlettiğini önümüzdeki yıllarda da farklı kurumlara bilimsel ve teknik gezilerin gerçekleştirileceğini, bu yönde çalışmaların devam ettiğini ifade etti.
(Salih ALPTEKİN)

NÖHÜ Jeoloji Mühendisliği’nden aday öğrencilere davet NÖHÜ Jeoloji Mühendisliği’nden aday öğrencilere davet

Bi̇lsem Aselsan

Editör: Niğde Haber