Niğde Belediyesi, aşure günü münasebetiyle cuma namazı çıkışında camilerde vatandaşlara 30 bin kişilik aşure ikram edildi
Merkez Dışarı camide Cuma namazı sonrası düzenlenen aşure etkinliğinde belediye ekipleri tarafından vatandaşlara aşure ikram edildi. Etkinlik ile birlikte hem vatandaşlar bir araya gelerek kaynaşma fırsatı buldu, hem de aşure geleneği yaşatılmış oldu.
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir konuyla ilgili açıklamasında; ‘Aşure, medeniyetimizde önemli bir yere sahip olan ve Muharrem ayında yapılan bir tatlıdır. Farklı malzemelerin bir araya gelerek pişirildiği aşure, kardeşlik, paylaşma ve dayanışma duygularını pekiştirir. Belediyemizin bu etkinliğiyle, bu değerlerin yaşatılması amaçlanmıştır. Amacımız, her vesileyle vatandaşlarımız arasında dayanışmayı artırmak, birlik ve beraberliği pekiştirmektir. Aynı zamanda, aşure geleneğini sürdürmek ve vatandaşlar arasında kaynaşma fırsatı oluşturmak amacıyla bu tür etkinliklere önem veriyoruz.’ dedi.
Niğdeli vatandaşlar belediyenin aşure etkinliğinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Aşurenin paylaşma kültürünün önemini vurgulayan vatandaşlar, böyle etkinliklerin toplumun birlik ve beraberliğini güçlendirdiğini ifade etti.
(Dahi GEDİK)
Belediye Asure 3
Belediye Asure 1
Belediye Asure 2