Türkiye Çevre Platformu İl Koordinatörü ve Niğde Çevre Kültür Derneği (NİÇEK) Başkanı Abidin Özkaymak, Dünya çevre günü münasebetiyle Niğde’nin çevre sorunlarına değindiği yazılı bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
“İLİÇ’TE OLDUĞU GİBİ YAPTIĞI TAHRİBATI KARŞILAYAMAYACAKTIR”
NİÇEK Başkanı Abidin Özkaymak açıklamasında, “NİÇE 5 Haziran Dünya çevre günün de kentimizin çevre sorunları alabildiğine artmaktadır. Niğde’ye 13 km mesafede olan ve kentin içme suyu kaynaklarını besleyen havzanın tam üstünde, orta Torosların uzantısı olan Üçkapılı yaylasında altın madeni işletmesi kurulma çalışmaları tamamlanmak üzere. Yüksek teknoloji ürünü üretmeyen ve ekonomiye katkısı neredeyse hiç olmayan altın işletmesi, sadece yurt dışına çıkarırken beyana dayalı ve altın tutarının %2 si gibi doğa tahribatına karşı komik bir bedel ödeyerek, sorumluluktan kurtulmaktadır. Üretim aşamasında doğayı fiziki olarak hallaç pamuğu gibi atan, bu çalışma sırasında yer altı sularını kirleten flora, fauna ve kısacası canlı yaşama zarar verecek, %2’lik sembolik rakam, İliç’te olduğu gibi yaptığı tahribatı karşılayamayacaktır. Ülkenin her yerinde bu talan sürmekte Doğa ve canlı yaşamı savunan insanlar, sadece gelecek kuşaklara yaşanabilir bir Dünya bırakmak için karşılıksız mücadele vermektedir. İlimiz Dünya çevre gününde, Çarpık kentleşme, tarım alanlarının imara açılması, 170 bin nüfuslu kasaba gibi bir kentte trafik sorunu yaşaması ve geçmiş ile gelecek arasında köprü olan tarihi ve kültürel yapıların tahribatı, yok edilmesi gelecek nesillere yaşanabilir bir Niğde bırakmayacağımız anlamına gelmektedir.
2’nci Organize sanayi bölgesinin 1’nci sınıf tarım alanlarının hemen yanına yapılması, gelecekte bu tarım alanları da çarpık sanayileşmeye kurban edilmesi kaçınılmaz bir sonuç olacaktır.  Bütün bu olumsuzluklara karşın, Niğde Çevre Kültür Derneği olarak, Dünya çevre gününde, tüm vatandaşları ve karar vericileri sorumluluk almaya davet ediyor. Yaşanacak başka bir Dünya başka bir Niğde yok diyoruz” diye konuştu.
(Dahi GEDİK)
 

Niğde’de İş Yurtları Kurumu Satış Mağazası törenle açıldı Niğde’de İş Yurtları Kurumu Satış Mağazası törenle açıldı

Editör: Niğde Haber