Ülkü Ocakları eski Başkanı ve akademisyen Sinan Ateş’e düzenlenen saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, ortaya çıkan delil ve sanık ifadelerinde yer alan Mümin İnan’a yapılan saldırının yeni detayları ortaya çıkmaya devam ediyor.
Geçtiğimiz gün ülke gündemine düşen bilgilerde Sinan Ateş dosyasında yer alan şüpheliler ile sanık ifadelerinde yer alan bilgilere göre, o dönemde İYİ Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı, Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi, geçmiş 2 dönem MHP Niğde Belediye Başkanlığı ve 23’ncü Dönem MHP Niğde Milletvekili olan Mümin İnan’a karşı 1 Haziran 2022 tarihinde Adana’nın Pozantı ilçesinde bir dinlenme tesisinde planlanarak düzenlenen saldırının bazı detayları ortaya çıkmıştı.
MÜMİN İNAN’A İKİNCİ SALDIRI PLANI YAPILMIŞ
Sanıklar tarafından başarısız olduğu belirtilen Pozantı saldırısısın ardından Mümin İnan için ikinci bir saldırı düzenleneceği ortaya çıktı.
İNAN’IN İŞİNİ BİTİREMEDİNİZ BECERİKSİZ HERİFLER
Davanın iddianamesinde yer alan bilgilere, Whatsapp yazışmalarında ve sanıkların ifadelerinde sanıklardan bazılarının Whatsapp grupları kurduğu bu grup üzerinden yetkili isimler tarafından “Mümin İnan’ın işini bitiremediniz beceriksiz herifler” diye yazıldığı bilgileri ortaya çıktı.
İNAN’IN LOKASYONU GÖNDERİLECEK GEREĞİNİ YAPIN
Yine iddianamede ismi geçen bir şahsın yetkili bir isimle yazıştığı onun da başında olacağı bir ekip ile 2 gün sonra Mümin İnan’ın nerede olduğu ile ilgili lokasyon ve yer bilgilerinin geleceği onu da ilgili kişilere saldırı için ulaştırılacağı bilgileri ortaya çıktı.
Lokasyon bilgilerinin nasıl ve nereden temin edildiği ise savcılık tarafından titizlikle araştırılıyor.
GEREĞİNİ YAPIN VE VİDEOYA KAYDEDİN TALEBİ
İkinci saldırıyı planlayan ekibe yine üst düzey bir yöneticiden Whatsapp üzerinden “videoyu çekin ve getirin” talimatı aldıkları iddianameye giren önemli hususlar arasında yer aldı.
Yapılan ilk saldırıda karşılaştıkları direncin ardından ikinci saldırıda “işini bitirin” talimatı ile Mümin İnan’a saldırı gerçekleştirmeye hazırlanan ekip, Mümin İnan’ın olayın ardından gün içerisinde yaptığı basın açıklaması ile kamuoyuna duyurulmasının ardından yeniden şekillendiği ifade ediliyor.
MÜMİN İNAN KİMDİR?
Aslen Niğdeli olan Türk sendikacı ve siyasetçi kimliği ile öne çıkan İnan, hayatının nerdeyse tamamında kritik görevler üstlenmiş önemli bir isimdir. Ülkü Ocakları Başkanlığı, Türk-İş'e bağlı Konya Yol-İş Şubesinde iki dönem Mali Sekreterliği, 1999 ve 2004 yerel seçimlerinde MHP'den İki dönem Niğde Belediye Başkanlığı, 23. Dönem Niğde Milletvekilliği görevlerini yerine getiren İnan, Belediye Başkanlığı sırasında Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan "Çevre ve Arıtma" Konusunda ödül aldı. Şehir ve Başkan Dergisi tarafından iki defa "Yılın Belediye Başkanı" seçildi. Niğde Organize Sanayi Bölgesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcılığı, Türkiye Belediyecilik Derneği Başkan Yardımcılığı, Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Yardımcılığı, Mahalli İşverenler Sendikası Genel Başkanlığı'nda Denetim Kurulu Başkanlığı, Niğde Evleri, Kızılelma Evleri, Yeşilkent Toplu Konut Projelerinde Başkanlık görevlerinde bulundu.
Daha sonraki süreçte İYİ Parti Kurucu Üyeliği ile siyesi hayatına devam eden Mümin İnan, İYİ Parti’de Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliği, Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın Teşkilat Başkan Yardımcılığı gibi görevlerinde bulundu.
(Murat ÜMRANLİOĞLU)

Adem sordu: Türkiye'ye hasta hayvan mı getiriliyor? Adem sordu: Türkiye'ye hasta hayvan mı getiriliyor?

Mümin İnan’a Ikinci Kez Saldırı Planlanmış (2)

Editör: Niğde Haber