OSB Atıksu Arıtma Tesisi kapasitesi iki katına çıkartılıyor OSB Atıksu Arıtma Tesisi kapasitesi iki katına çıkartılıyor

“Hayata mutlu bireyler hazırlamak için her zaman, her yerde, herkese eğitim” vizyonu ile eğitim veren Halk Eğitim Merkezi  (HEM) kursları yoğun ilgi görüyor.
Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan yüzlerce kurs sayesinde kursiyerler hem meslek ediniyor hem de sosyalleşiyor. Her yaş grubuna ilgi ve beklentilere yönelik kursların açıldığı Niğde Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan ücretsiz kurslarla ilgili bilgi veren Merkez Müdürü Orhan Çetin, vatandaşları kurslara başvuru yapmaya davet etti. Çetin açıklamasında; ‘’Halk Eğitim Merkezi olarak 1 Eylül 2023 tarihinden bugüne kadar 550 kurs açtık. Bu kurslarda toplam kursiyer sayımız 12 bin 142 oldu. Bunlardan 4 bin 942’si erkek, 7 bin 200’ü kadın. Her geçen gün kurslarımıza ilgi artıyor. Kursiyerler online ya da yüz yüze başvuru yapabilir. Değerli kursiyerlerimizi bekliyoruz. Köylerimizde ve kasabalarımızda da kurs açıyoruz. Okuma yazma kursu için bize bir kişi bile yeterli. Nerede olduğu önemli değil,  en uzak yerde bile olsa biz orada kursumuzu açarız, yeter ki bize başvursunlar" dedi.
756 saat süren eğitimi tamamlayan ve sertifika sahibi olan kursiyerlerin öğretici belgesi aldığını ifade eden HEM Müdürü Orhan Çetin; "56 saatlik kursumuzu tamamlayanlar Mesleki Eğitim Merkezine gidiyor ve sınavına giriyorlar. Oradan öğreticilik belgesi alıyorlar ve artık kendileri de birer usta öğretici oluyor. Kimisi dükkan açabiliyor, kimisi evinde yapıp internet üzerinden satış yaparak para kazanabiliyor. Bizim amacımız insanlar evde oturmasın. Yakınlarında bir halk eğitim var ve biz onları bekliyoruz. Yeter ki gelip bize müracaat etsinler" diye konuştu.
(İHA)

Aw173481 07 Yd 2

A W173481 05

A W173481 02