19 Mayıs coşkuyla kutlandı 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Niğde İl Genel Meclisi Mart ayı olağan toplantısı üçüncü birleşimini gerçekleştirerek gündem maddeleri görüşüldü.
Niğde İl Özel İdare İl Genel Meclisi Toplantı salonunda Meclis Başkanı Nusret Teksin’in başkanlığında yapılan toplantı, 6 Mart Salı günü saat 10.30’da, il genel meclisi üyeleri yoklaması yapılarak birleşime açıldı. Toplantıda bir önceki birleşime ait tutanak özetinin okunup, oylanmasının ardından, sırasıyla;
Mülkiyeti İl özel idaresine ait Niğde Merkez Sıralı Mahallesi 202 Ada 35 nolu (795.44 metrekare ) Parselde kayıtlı Kargir Turistik Otel vasıflı taşınmaz üzerindeki Alışveriş Merkezi Binasının 4 Nolu Bağımsız Bölümü olan toplam 1.269,00 metrekare kapalı alana sahip kafe ve sinema salonlarının (4. Kat 709.00 m² + Çatı Katı 560.00 metrekare ) iş yerinin yeniden kiralama ihalesine çıkılıp, çıkılmayacağı, ihaleye çıkarılması halinde kaç yıl süreyle kiraya verileceği konusu ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu Raporu.
Mülkiyeti Niğde İl özel idaresine ait Ulukışla İlçesi Çiftehan köyü 972 nolu Parselde (891,19 metrekare ) (Eski 907 Parsel) kayıtlı taşınmazın üzerinde bulunan 4 katlı binanın 1. katında bulunan Aile Sağlığı Merkezi olarak kullanılan kısmın dışında kalan bölümler ile 2. katının tamamının 112 Acil Sağlık Merkezi İstasyonu olarak kullanılmak üzere ve yine Altunhisar ilçesi Çömlekçi Köyü 116 Ada 3 nolu (1.077,63 metrekare ) (Eski 3325 Parsel) kayıtlı taşınmazın üzerinde yer alan Tarla, Ev ve 1 Katlı Kargır Sağlık Ocağı Binası vasıflı taşınmazın Çömlekçi Sağlık Evi olarak kullanılmak üzere 5 yıl süreyle Sağlık Müdürlüğü adına tahsis edilip edilmeyeceği konusu ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu Raporu ’nu içeren maddeler görüşüldü, oylamaya sunularak karara bağlandı. Toplantı bir sonraki birleşim gün ve saatinin belirlenmesi ile tamamlandı.
(Dahi GEDİK)