Niğde İl Genel Meclisi 2024 Yılı Mart ayı olağan toplantısı birinci birleşimini gerçekleştirerek gündem maddelerini görüştü.
Niğde İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı salonunda Meclis Başkanı Nusret Teksin’in başkanlığında yapılan toplantı, 4 Mart Pazartesi günü saat 10.30’da, il genel meclisi üyeleri yoklaması yapılarak birleşime açıldı.
Bir önceki birleşime ait tutanak özetinin okunup, oylanmasının ardından, sırasıyla;
Niğde İl Özel idaresi 2023 yılı gelir giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi ile ilgili Denetim Komisyon Raporunun Meclisin bilgisine sunulması.
Mülkiyeti İl özel idaresine ait Niğde’nin Altunhisar İlçesi Akmanlar Köyü 335 Ada 2 nolu (2.174,23 metrekare ) parselde kayıtlı arsa vasıflı taşınmaz üzerinde bulunan Park ve 125,00 metrekare oturum alanlı Kahvehane binasının yeniden kiralama ihalesine çıkılıp, çıkılmayacağı, ihaleye çıkarılması halinde kaç yıl süreyle kiraya verileceği konusu ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu, Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonu, Tarım Komisyonu Raporu.
Mülkiyeti İl özel idareye ait Niğde Merkez Sıralı Mahallesi 202 Ada 35 nolu (795.44 metrekare)
Parselde kayıtlı Kargir Turistik Otel vasıflı taşınmaz üzerindeki Alışveriş Merkezi Binasının 1 nolu Bağımsız Bölümü olan Toplam 323,00 metrekare kapalı alana sahip (Bodrum Kat 92.00 metrekare zemin Kat 110,00 metrekare ve 1.Kat 121,00 metrekare ) iş yerinin yeniden kiralama ihalesine çıkılıp, çıkılmayacağı, ihaleye çıkarılması halinde kaç yıl süreyle kiraya verileceği konusu ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu, İnceleme Araştırma Komisyonu Raporu’nu içeren maddeler görüşüldü, oylamaya sunularak karara bağlandı. Toplantı bir sonraki birleşim gün ve saatinin belirlenmesi ile tamamlandı.
MECLİS BAŞKANI TEKSİN’DEN, ENCÜMEN SOYAK’A TEBRİK
Toplantı bitiminde, Meclis Başkanı Nusret Teksin, İYİ Parti’den İl Genel Meclis üyesi olan ve geçtiğimiz günlerde AK Parti’ye geçen Fethi Soyak’ı tebrik ederek başarılar diledi. Toplantı boyunca Meclis’te AK Parti sıralarında yer alan Soyak’ı diğer meclis üyeleri de tebrik etti.
(Dahi GEDİK)

D S C 0130

D S C 0126