Yaşam alanlarında oturma kapasitesini destekleyen koltuklar olmazsa olmaz mobilyalardandır. Evin salon ve oturma odasında sıklıkla tercih edilen mobilyalarla dinlenme zamanlarınızı keyifle geçirebilirsiniz. Aynı zamanda çok yönlü kullanım imkanı tanıyan mobilyalarla dekorasyon stilinizi oluşturabilir ve güzellik algınızı şekillendirebilirsiniz.

Evinizin iç dizaynında diğer mobilyalardan farklı olarak kumaş dokusunun da ön plana çıkması alternatiflerinizi çoğaltabilir. Genel anlamda, evinize yeni bir ambiyans kazandırmak istiyorsanız koltuk takımlarını değiştirerek başlayabilir, en yeni modelleri Koçtaş web sitesinde keşfedebilirsiniz.

Koltuk Modellerini Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Modelleri gözden geçirirken önceliğinize kaç kişinin kullanacağını almanızda fayda var. Kalabalık ve geniş bir aileniz varsa üçlü ya da ikili mobilyalar ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, evinize gelen misafirleriniz rahatlıkla ağırlayabilirsiniz. Ayrıca, tekli koltuk seçenekleri ile odanızda farklı bir tarz oluşturabilir ya da oturma gruplarının bir parçası olarak dekorasyonunuzu pekiştirebilirsiniz.

Genel çerçevede modelleri tercih ederken kalitesine, sandıklı-yataklı ya da bazalı tasarımına, kumaş cinsine, minder dolgusuna ve ergonomik özelliklerine dikkat edebilirsiniz. Bunun yanında, mobilyanızı yerleştireceğiniz duvarın ebatlarını göz önüne almanız da kritiktir. Bu süreçte mobilyanızı salon gibi misafirlerinizin ağırlandığı bir alanda kullanacaksanız gösterişli ve ihtişamlı tasarımlara yönelmeniz ideal seçimlerinizden olabilir. Açık mutfağınız varsa estetik ve rahat modellerden chester koltuk alternatifi ilginizi çekebilir.

Adanalı esnafın ‘AKRABA’ öfkesi Adanalı esnafın ‘AKRABA’ öfkesi

Diğer bir taraftan, yeni nesil tasarımlardan l koltuk modelleri kısıtlı alanlarınızı ferah göstererek beklentilerinizi karşılayabilir. Bu açıdan, minimal alanlarda bazalı modellerin sunduğu depolama alanı ile eşyalarınızı düzenleyebilirsiniz. Yaşam alanlarınızda misafirlerinizi sıklıkla ağırlıyorsanız yataklı modeller kurtarıcı seçimlerinizden olabilir.

Konforluğunuzu maksimuma çıkarmak için modelin sırt yüksekliğine dikkat etmenizde de yarar var. Tasarımın minder sertlik derecesinin oturuş pozisyonuna uygun olması anatomik duruşunuzu da destekler. Minder çeşitlerinin önem kazandığı bu aşamada elyaf, köpük ve tay materyallerini ağırlıkla görebilirsiniz. Tüm kriterleri değerlendirdikten sonra içinize sinen modeli seçerek uzun vadeli kullanım deneyimini yaşayabilirsiniz.

Tanitim 3

Stil ve Konforu Destekleyen Koltuk Modelleri

Mobilyanızın kumaş türü ve renk tonları seçim kriterlerinizin merkezini oluşturabilir. Bu doğrultuda kumaş türünü kadife, deri, nubuk, keten, tay tüyü arasından seçerek ilk adımı atabilirsiniz. Devamında tasarımın kullanım amacına göre çekyat, loveseat, chester, berjer, futon, köşe ya da kanepe modellerinden tercih edebilirsiniz.

Son yıllarda elips, yamuk ya da köşe gibi geometrik şekillere göre tasarlanan modellerle özgün bir tarz yaratabilirsiniz. Bu süreçte safir ve zümrüt tonlu kadife kumaşlarla klasik tarzınızı, gri koltuk takımında keten kumaşın kullanılmasıyla spor tarzınızı, siyah ve pastel tonlu deri kumaşlarla lüks stilinizi oluşturabilirsiniz. Estetik görünümü öne çıkaran zımba düğmeler ve baklava desenler tasarımda derinlik algısını artırmada yol göstericidir.

Yorgun bir günün ardından dinlenme alanlarınızı sallanan koltuklarla taçlandırabilirsiniz. Tekli koltuk olarak tasarlanan modeller tv izleme alanlarında, çalışma odalarında ve cam kenarlarında ağırlıkla tercih edilir. Sade ve fonksiyonel tasarımlarla puflu modeller dekorasyonuna modern bir hava da kazandırabilir. Diğer bir yandan, dış mekanınızda ya da balkonunuzda konforunuzu maksimize etmek için salıncak koltuk ideal seçimlerinizin başında gelebilir.

Koltuk Takımı Fiyatlarını Değiştiren Hususlar

Koltuk takımı fiyat aralığını değiştiren durumlar arasında ebatları, mobilya parça sayısı, işlevsel özellikleri, aksesuar eklentileri, kumaş cinsi, minder dokusu ve kalitesi yer alır. Modellerin ebatları ve parça sayısı arttıkça fiyatlarının da yukarı yönlü arttığını görebilirsiniz. Ayrıca kumaş kalitesi ve kullanılan kumaş oranı da fiyatların doğrudan şekillenmesinde etkilidir.

Tüm bu bilgiler ışığında, siz de evinizin oturma gruplarına bambaşka bir hava katmak istiyorsanız koltuk çeşitlerini Koçtaş web sitesinde inceleyebilir, en beğendiğiniz modeli siparişlerinize ekleyerek satın alabilirsiniz.