Niğde'nin Gümüşler beldesinde yaşayan  57 yaşındaki Ali Yılmaz evini adeta müzeye dönüştürdüğü ‘Dost Kapısı’ adını verdiği yerinde en eskisi 1950 yılına ait çeşitli binlerce eşya bulunuyor. 
1994 yılından buıgüne kadar 29 yıldır  topladığı yaklaşık 2 bin adet eşya ve ürünü evinde sergileyen Ali Yılmaz, kapımızın adı ‘dost kapısı’ diyerek, 'dileyen herkes buyursun  gelsin’ diyerek meraklıları ve ziyaretçileri evine davet etti. 
ESKİYİ BİLMEYEN YENİYİ BİLEMEZ
Koleksiyoncu Ali Yılmaz gazetemiz Niğde Habere yaptığı özel açıklamada; ''Dost kapısında eskilerden aklınıza gelen ne varsa her şeyi topladık ve toplamaya da devam ediyoruz.  En eski olan eşyamız 1950 yılından ve babamdan kalma radyomuz.  El fenerlerimiz  ve löküslerimiz var. Tüm ürünlerimiz orijinal ve olduğu gibi muhafaza ediyorum. Hiçbir el feneri ve löküsün içini silmedim ve yıkamadım. Yaktık sadece ve yaktığımız gibi duruyor. Elimde eski yıllardan kalan çalışıır durumda olan radyolar ve plaklarımız var, Halı ve kilimlerimiz mevcut.  Rahmetli babam halıya çok değer verirdi. Biz de onun yolundan gidiyoruz. Evin tamamı böyle. Dört odamız dolduğu için artık malzemeelrimi hezenlere koymaya başladık. 2 bine yakın çeşitli eşya  ve malzememiz var. 1994 yılından bu yana eski ve antika malzeme topluyorum.  Benim bu işe  işe hevesim rahmetli babama ait olan bir radyo ile başladı.  O merak o gün bugün eni bu noktaya getirdi. Her gün yeni yeni ürünler bularak malzeme yelpazemi büyütmeye çalışıyorum.  Malzemeleri ağırlıklı olarak yakın çevremizden ve eşimizden dostumuzdan alıyorum. Her türlü ürün almaya çalışıyorum ama genel olarak bizim yöremizde kullanılan malzemeleri buluyorum. Eskilere ayrı bir önem ve değer verdik biz. Çevremizdeki insanlar eskiyi tanısın ve nereden ve nasıl geldiğimizi bilsin’’ ifadelerini kullandı.
YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAN ZİYARETÇİLER VAR
Ali Yılmaz açıklamasının devamında; ''Dost kapımızı günlük en az beş altı kişi ziyarete gelirl. Yurt içinden ve yurt dışından da ziyaretçilerimiz geliyor. Almanya'dan ziyarete gelip evi ve eşyaları internete ve sosyal medyaya atanlar oldu.  Bizi sosyal medyadan görüp merak edip İstanbul'dan, Ankara'dan, Adana'dan ve farklı yerlerden ziyaretimize gelenlerimiz oldu. Ziyaretimize gelen arkadaşlara dost kapımızı gezin buyurun dediğimde bazıları biz zaten seneler evvel burayı gördük diyenler oluyor. Tabi bu durumdan kendi adıma memnun oluyorum. Gelenimiz çok maaşallah, sağ olsun merak eden insanlar çok. Gelip tek tek soran arkadaşlarımız var. Bu malzeme nerde kullanıyor? Nasıl olmuş? Nerede kullanılmış gibi sorularla karşılaşıyoruz. Birkaç tane saatimiz var Gördüğünüz gibi hepsi çalışır durumda.  Kömürlü ütümüz var kömürünü koyduğumuz zaman altına bezi yerleştirip ütümüzü yaparız. Elektrikliler var. Onlar da çalışır dıurumda. Burada atıl durumda olan hiçbir ürünümüz bulunmuyor.'' dedi. 
VALİ CAHİT ÇELİK'E DAVET
Gümüşler kasabasının koleksiyoncusu memur emeklisi Ali Yılmaz, Niğde Valisi Cahit Çelik ile İl Kültür Turizm Müdürü İsmail Tecimer’i evine davet ederek, “Sayın Valimiz Cahit Çelik beyi de uygun görürlerse dost kapımızda ağırlamak isteriz.  Ayrıca İl Kültür ve Turizm Müdürü bizleri ziyaret ederse burada nelerin olduğunu kendilerine aktarmak isterim''dedi.
KAPIMIZ HERKESE AÇIK
Müze evin kapısı üzerindeki Dost Kapısı yazısını sorduğumuz koleksiyoncu Ali Yılmaz yaptığı açıklamada; ''Kapımız herkese açık olduğu için adını‘Dost Kapısı’ koyduk. Tüm Niğdeli hemşehrilerimi, il dışı ve yurt dışı ziyaretçilerimizi bir çayımızı ve kahvemizi içmeye, yorgunluklarını atmaya bekliyoruz.  Burası insanı dinlendiren bir atmosfere sahip. Şunu tekrar söylmek istiyorum geçmişini bilmeyen geleceğini tanımaz.  İnsanlar geçmişlerini bilsinler ki geleceklerini tanısınlar' dedi.
(Dahi GEDİK/Özel Haber)


00006
00005
00004
00002