Niğde Valisi Cahit Çelik Başkanlığında İl İdare Şube Başkanları 2024 Yılı 2.Toplantısı gerçekleştirildi.
Niğde Valiliği Hüdavent Hatun Toplantı Salonu’nda İl’de idare birliğinin sağlanması, işlerin gözden geçirilmesi ile Kamu Kurum ve Kuruluşların koordinasyon halinde çalışması için gerekli tedbirlerin alınmasına dair hususları görüşmek ve kararlaştırmak amacıyla İl İdare Şube Başkanları Niğde Valisi Cahit Çelik başkanlığında toplandı.
VALİ ÇELİK’TEN TALİMAT
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın 2024 Yılı 7 Sayılı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamında belirtilen konuların görüşüldüğü toplantının açılış konuşmasında Niğde Valisi Cahit Çelik, Şube başkanlarına her kurumun kendi görev alanıyla ilgili yaşanacak sıkıntılara anında müdahale edilmesini ve zamanında çözülmesi talimatını verdi. Tüm kurumların devletimizin kendilerine verdiği imkânlarla vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü ve ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında gereken çalışmaların titizlikle yürütülmesi gerektiğine vurgu yapan Vali Çelik; ‘’Kamu hizmetlerinin kaliteli, verimli, etkin ve adaletli olmasının teminini sağlamak bizlerin asli görevidir” dedi.
TEDBİRLER GÖRÜŞÜLEREK KARARA BAĞLANDI
Açılış konuşmasının ardından toplantıda, Kamu kaynaklarının maksadına uygun azami tasarruf prensiplerine riayet edilerek kullanılması, her kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımı gibi konu başlıkları görüşüldü. Şube Başkanlarının görüş ve önerilerini bildirdiği toplantı, yönetim, ekonomik, sağlık ve sosyal yardım, kültür ve bayındırlık işleriyle ilgili işlerin ahenkli olarak yürütülmesi için alınması gereken tedbirlerin görüşülüp karara bağlanması ile son buldu.
İl İdare Şube Başkanları 2024 yılı 2. Toplantısına başta Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları ve Kamu Kurum Müdürleri katıldı.
(Dahi GEDİK)

‘Engelsiz Taksi’ uygulamasına tam not ‘Engelsiz Taksi’ uygulamasına tam not

Editör: Niğde Haber