Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de

Niğde’de ilkokul öğrencilerine yönelik Türk Havacılık Uzay Sanayii Başkanlığı (TUSAŞ) iş birliğiyle hazırlanan "Hürkuş ve Gökbey Müzikal Tiyatrosu" sahnelendi.
Tiyatro oyununda, Türk mühendisler tarafından geliştirilen yerli ve milli hava araçları Hürkuş ve Gökbey'in maceraları anlatıldı. 6-8 yaş grubu öğrencilerin havacılık ve uzay alanında farkındalık kazanmaları, yerli hava araçlarını tanımaları ve mühendislik mesleğine ilgi duymaları amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının Bağlı Ortaklığı ve Savunma Sanayi Bakanlığının iştiraki olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayinin AŞ. tarafından ortak bir çalışma yürütüldü.
Çalışma kapsamında, Niğde Belediyesi Kültür Merkezi Salonu'nda ‘Hürkuş ve Gökbey Müzikal Tiyatrosu’ adlı oyun sergilendi. Oyunda, yeni nesil temel eğitim uçağı olan Hürkuş ve genel maksat helikopteri olan Gökbey'in karakterleri canlandırıldı. Oyun, il merkezindeki ilkokullarda öğrenim gören öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.
Tiyatro Oyunu sonrası öğrencilere Hürkuş ve Gökbey ile ilgili bilgilendirici kitapçıklar dağıtıldı. Teknolojiyi eğlenceli bir şekilde dramatize ederek öğrencilerle buluşturmayı hedefleyen oyunu izleyen öğrenciler hem eğlendi hem de öğrendi.
(Dahi GEDİK)

Hürkuş Tiyatro 4

Hürkuş Tiyatro 2

Hürkuş Tiyatro 3