‘Engelsiz Taksi’ uygulamasına tam not ‘Engelsiz Taksi’ uygulamasına tam not

Niğde Halk Eğitim (HEM) Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Niğde Belediye Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirilen defilede 1923 yılından günümüze kadar gelen kadın modasının hazırlandığı çeşitli kıyafetlere yer verildi.
Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Çetin programda yaptığı konuşmada; ''Cesareti, bilgeliği, nezaketi ve zarafetiyle Türk toplumundaki saygın yerini her zaman koruyan Türk kadını, bu hasletlerini birer renk, birer desen olarak kıyafetlere yansıtarak, Türk halklarına özgü, geleneksel motifleri ve giyim kuşam örneklerini, genç kuşaklara aktararak günümüze kadar ulaşmasını sağlamıştır. Günümüzde genç tasarımcılarımız, geleneksel motiflerimiz ile çağdaş akımları sentezleyerek, oluşturdukları yeni kıyafetlerle, modaya yön vermekte ve Türk Dünyasının eşsiz motiflerini, uluslararası moda arenasına, başarıyla taşımakta ve tanıtmaktadır dedi.
Dünya tarihinde önemli bir yeri olan Türk toplumu zamanla değişime uğramış fakat Türk toplumu içinde kadının yeri hiçbir zaman değişmemiş ve her zaman en önemli unsur olarak yerini korumuştur. Bugün defilemizle, Türk kadının varlığını, bir kez daha vurgulamak, sanat, edebiyat ve müzik alanlarında gördüğümüz, Eşsiz Türk kültürünün zenginliğini, insanlığın ortak dili olan moda aracılığıyla da duyurmak istedik. Bu akşam defilemizde de Türk toplumunun değişmez bir parçası olan kadının modayla, 1923 yılından günümüze değişimini izleyeceğiz dedi.
Müdür Çetin, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak, zengin kültürel mirasımızın yaşatılmasını sağlayan her alanda olduğu gibi, giysi tasarımı alanında da entegrasyonun ve tecrübe paylaşımının sağlanması için açılan kurslarda görev alan ve defilenin hazırlanmasında üstün gayret gösteren, öğretmen ve usta öğreticilerimize, kursiyerlerimize ve bugün burada bulunarak heyecanımızı paylaşan siz değerli misafirlerimize teşekkürlerimi sunuyorum'' dedi.
(Dahi GEDİK)
Hem 3

Editör: Niğde Haber