Niğde Valisi Mustafa Koç, ‘Yaşlılar Günü’ nedeni ile bir mesaj yayınladı. Vali Koç mesajında; ‘Milli kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan, geçmişin tecrübelerini günümüze aktarıp geleceğe ışık tutarak bizleri bugünlere getiren ulu çınarlarımıza en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 
Bugün aile olmanın kutsallığına olan inancımızla evlatlarımızı yetiştirebiliyorsak, bu, atalarımızın geçmişten bugüne bizlere kazandırdığı öğreti ve değerler sayesindedir. Bizler, onların kıymetli mirasları sayesinde gelecek kuşaklara el uzatabildik ve uzatmaya da devam edeceğiz. Onların gölgesinde büyüdük ve yetiştik. Dolayısıyla onlara her durumda hizmet ve hürmet etmek; Devlet olarak asli görevimizdir.
Toplum olarak; yaşlılarımıza hayatın her döneminde saygı gösterip hoşgörülü olmak, vefakâr davranmak, onların hayır dualarını almak yegâne görevimiz olmalıdır. Bizler, toplum olarak büyüklerine hizmeti ibadet kabul eden köklü bir medeniyetin mensuplarıyız. Tarihimizin her döneminde atalarımızı baş tacı ederek onların engin tecrübelerinin kıymetini bilmiş; bu sayede toplumsal birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu canlı tutmayı başarmışızdır. 
Büyüklerimizin yaşam kalitesinin korunması ve iyileştirilmesi, hayatlarını sağlıklı bir biçimde sürdürebilmeleri için Devletimiz, “Sosyal Devlet” olmanın yükümlülükleri kapsamında gerekli çalışmaları yapmakta ve projeleri hayata geçirmektedir. Bizlerin de öncelikli hedefi, hayatlarının büyük bir bölümünde topluma ve ülkesine hizmet etmiş büyüklerimize sunulan projeleri titizlikle takip etmek ve verilen hizmet kalitesini daha da artırmaktır dedi. 
Bu duygu ve düşüncelerle, büyüklerimizin her zaman başımızın tacı olduğunu belirterek’ ‘Yaşlılar Günü’nü’ kutluyor, ömürlerinin her anını sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaşamalarını temenni ediyorum’ dedi.
(Haber Merkezi)