Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Özdemir mesajında; “Birleşmiş Milletler tarafından 1999 yılında alınan kararla 25 Kasım günü “Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü” olarak kabul edilmiştir. Bugün tüm dünyada kadına yönelik şiddet konusunda bir farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır. Kadına verilen kıymet her türlü fayda ve beklentinin ötesinde, insan olmanın bir gereğidir. Yaratılanı Yaratıcısından dolayı seven bir medeniyetin çocukları olarak bizim hiçbir canlıya karşı şiddet kullanılmasını tasvip etmemiz mümkün değildir. Bu noktada kadının saygınlığını ve itibarını korumak, hepimizi için bir insanlık görevidir. Kadınlarımızın toplumsal hayattaki saygınlığı, itibarı ve etkinliği, gelişmişliğimizin en önemli göstergelerinden birisidir. “Ahlakı en güzel olanınız eşlerinize en iyi davrananızdır." Hadisi Şerifi bizlere bu konuda önemli bir ders vermektedir, Mustafa Kemal Atatürk “Dünyada her şey kadının eseridir.” sözüyle kadınlarımızın toplumumuz için ne denli önemli olduğuna vurgu yapmıştır. Kadına yönelik şiddetin kaynağında büyük bir karakter ve eğitim eksikliği yatar, karakteri oturmuş bir insan sorunlarını şiddetle çözmeye çalışmaz. Kadın annedir, evlattır, kardeştir, eştir, sevgilidir, arkadaştır. Kadın, her şeyden önce bir insandır ve ona hak ettiği değer verilmelidir dedi.
Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü kadınlarımızın sosyal, kültürel ve ekonomik yönden kalkınmalarına imkan sağlayacak projeleri hayata geçirmeye devam etmektedir. Kurmuş olduğumuz tesislerde ihtiyaç sahibi kadınlar istihdam edilmekte olduğu budan sonraki tesis ve projelerimizde de yine kadınlar istihdam edilecektir. Biz Niğde Belediyesi olarak her zaman kadınlarımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü vesilesiyle, başta kadınlarımız ve çocuklarımız olmak üzere toplumun ve dünyanın her noktasında canlılara yönelik şiddetin her türlüsünü lanetliyor, yaşama hakkı elinden alınmış tüm kadınları saygıyla anıyorum” sözlerine yer verdi.   
(Haber Merkezi)