Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle, kutlama mesajı yayımlayarak; ‘Hem camilerimiz hem de din görevlilerimiz toplumsal hayatımızın vazgeçilmez birer parçasıdırlar’ dedi.
Belediye Başkanı Özdemir mesajında; ‘Kutlu mabetlerimiz birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik duygusunu, hoşgörü anlayışını yeniden tesis ettiğimiz yerlerdir. Camilerimiz yurt sevgisinin, şehitlik ve gazilik ruhunun beslendiği, çalışma azminin, güzel ahlakın işlendiği birer eğitim ocaklarıdır dedi.

ÖNEMLİ BİR GÖREVİ İFA EDİYORLAR
Ülkemizin doğusundan batısına kadar hizmet veren din görevlilerimiz, yol gösterici ve bütünleştirici misyonları ile dini konularda vatandaşlarımızı bilgilendirirken, sosyal problemlere çözüm getiren tutum ve tavırlarıyla önemli bir görevi yerine getirmektedirler
Geçmişten bugüne kadar din görevlilerimiz, sadece ezan okumak ve namaz kıldırmakla yetinmeyip, toplumda din ve sosyal hizmet gönüllüleri olarak çalışan, çevresindeki insanların derdiyle dertlenen, model alınan kimseler olmuşlardır dedi.

HAYATIN VAZGEÇİLMEZ BİRER PARÇASIDIRLAR
Hem camilerimiz, hem de din görevlilerimiz toplumsal hayatımızın vazgeçilmez birer parçasıdırlar. Bizi millet olarak yaşatan en önemli değerlerden birisi olan dini değerlerimizin yaşatıldığı camilerimiz ve buraları varlıklarıyla güzelleştiren din görevlilerimiz bizler için çok kıymetlidir.
EN KALBİ DUYGULARIMLA!
Bu vesile ile cami yapan, yaptıran, cami yapımında emeği geçen, din hizmetlerinde ömür tüketerek ebediyete intikal eden tüm din görevlilerimiz rahmetle anıyor, yaşayan ve halen görevde olan bütün din görevlilerine sağlık, sıhhat ve başarılar dileyerek hepsinin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını en kalbi duygularımla kutluyorum’ dedi.

(İbrahim UGUN)