Niğde Valisi Mustafa Koç, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde olan ve çevre iller ile ilimizde de hissedilen deprem ile ilgili açıklama yaptı. Vali Mustafa Koç, Niğde’de 112 Acil Çağrı Merkezi’nde tüm hizmet birimleri ile Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde kriz yönetim masası oluşturulduğunu belirtti.
Niğde Valisi Mustafa Koç, geçtiğimiz gece saat 04:17 meydan agelen ve büyük bir sarsıntıyla uyanarak kendilereini dışarı atan ve devam eden artçı sarsıntılar sebebiyle evlerine dönemeyen vatandaşları kaldıkları belediye düğün salonları ile kültür merkezinde ziyaret etti.
Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğündeki deprem  Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep Kilis’te büyük yıkıma yol açarken, Niğde’de de derin şekilder hissedildi. Geçtiğimiz gece 04.17 ile 04.22 saatlaerinda sarsıntıyla uyanan insanlar korkuyla  kendini dışarı attı, kimi binalara uzak alanlarda beklemeyi tecih ederken kimileri de araçlarıyla güvenli bir yer bulmaya çalıştı. Devam eden artçı sarsıntılar sebebiyle evlerine dönemeyen vatandaşlar, geceyi belediye düğün salonları ve kültür merkezinde geçirdi. Niğde Valisi Mustafa Koç ve AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, büyük korku yaşayan  vatandaşı ziyaret etti.   
MOBİL HATLARI MEŞGUL ETMEYİN
Niğde Valisi Mustafa Koç,  Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde olan çevre iller ve ilimizde de hissedilen deprem ile ilgili açıklama yaptı.
Vali Mustafa Koç, ivedi olarak 112 Acil Çağrı Merkezi’nde tüm hizmet birimleri ile Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde kriz yönetim masası oluşturulduğunu belirterek, “Yapılan ilk değerlendirmeler sonucunda ivedilikle gerekli tedbirler alınmış olup, şu ana kadar 112 Acil Çağrı Merkezine intikal eden herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir. İlimizde ve deprem bölgesindeki gelişmeler yakından takip edilmekte olup, ekiplerimiz gelen ihbarlar doğrultusunda tarama faaliyetlerini aralıksız sürdürmektedir. Acil yardım ekiplerimizin olası vakalara hızlı bir şekilde intikal edebilmeleri için vatandaşlarımızın ana yollarımızı açık tutmaları, acil bir durum haricinde mobil hatları meşgul etmemeleri, haberleşmelerini SMS ile yapmaları ve yüksek binalardan uzak durmaları can ve mal güvenliği açısından büyük önem arz etmektedir.
Dışarda olan Vatandaşlarımız için Düğün Salonları, Kültür Merkezi, Şehir ve Köy Terminali ve Spor Salonları açık tutulmaktadır” dedi.
NİĞDE’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
Deprem bölgesine Niğde’den, İl Emniyet Müdürlüğü’nden 2 trafik aracı ve 6 personel, ayrıca 14 Çevik Kuvvet personeli 1 araç ile Kahramanmaraş iline sevk edildiğini belirten Vali Koç, “ İl Sağlık Müdürlüğü’nden; 2 ambulans 3 UMKE ile Kahramanmaraş iline, 1 ambulans Gaziantep iline, 1 ambulans ile Hatay iline olmak üzere toplam 25 personel sevk edilmiştir. Ayrıca, 3 kişilik Lojistik ekibinin (Sağlık Ekibinden oluşan Ambulans ekibi) Gaziantep- İslahiye’ye gönderilmek üzere hazırlığı devam etmektedir.
AFAD İl Müdürlüğü’nden 2 arama-kurtarma aracı ve 10 kişilik ekiple Hatay iline sevk edilmiştir. Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nden 1 araç ile 5 İtfaiye personeli Hatay iline sevk edilmiştir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden 1 araç ve 4 personel Kahramanmaraş iline sevk edilmiştir. İl Jandarma Komutanlığı’nca arama kurtarma timinde görevli 4 JAK (Jandarma Arama Kurtarma) ekibi Kahramanmaraş İline, 40 komando timi ise Osmaniye İline sevk edilmiştir' dedi.
(Haber Merkezi)