Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çoğu köyünde telefon ve internet çekmeyen Ulukışla ilçesindeki sorunu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına yönelttiği yazılı soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önergesinde şu sorulara yanıt istedi: “Niğde ili Ulukışla ilçesi Hacıbekirli köyünde internet ve gsm ulaşımına erişilememesi sorunun çözülmesi için yapılan çalışmalar nelerdir? Bahsi geçen bölgede yeterli baz istasyonu ve internet erişim alt yapısının olmamasının nedenleri nelerdir? Niğde ili Ulukışla ilçesi Hacıbeyli köyünde internet erişim ve GSM baz istasyonu sorunu ne zaman çözümlenecektir?” CHP Milletvekili Gürer’in önergesine yanıt veren Bakan Adil Karaismailoğlu, Hacıbekirli Köyünde, Türk Telekom tarafından 2G, 3G, 4.5G teknolojilerinde kapsama sağlandığını belirtti.

Bakan Karaismailoğlu, ayrıca abonelere ADSL hizmeti sunulabildiği ve herhangi bir hizmet kesintisi yaşanmadığını belirterek, “Hacıbeyli Köyünde ise, sabit ses ve internet hizmetlerinde herhangi bir hizmet kesintisinin söz konusu olmadığı ve yüksek hızda VDSL internet hizmeti sunulabildiği anlaşılmıştır” ifadelerini yer verdi.

Önerge sahibi CHP Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulukışla ilçesine bağlı bazı köylerde halen cep telefonu şebekesine ulaşılamadığı, internetin ise bazı köylerde çekmesine rağmen aralarında Çanakçı, Kozluca, Ünlüyaka, Handeresi, Koçak gibi köylerinde bulunduğu çok sayıda köyde internetin çekmediğini ifade etti.

(İbrahim UGUN)