Almanya’nın Melle kent Belediye Başkanı ve Melle Türk –Alman Dostluk Derneği üyelerinin 3 gün süren Niğde ziyareti sona erdi.
Niğde Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyaret kapsamında, Melle heyeti, Niğde’nin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini yakından görme fırsatı buldu. Heyet, 1938 yılında Türk-Alman iş birliği ile Elma Numune Fidanlığı olarak kurulan Niğde Patates Araştırma Enstitüsü ile eski tarihi binaları da gezdi.
Niğde Belediyesi’nin davetlisi olarak 27 Eylül’de Melle’den kardeş şehir Niğde’ye gelen heyeti, Belediye Başkanı Emrah Özdemir makamında ağırladı. 1996 yılında imzalanan protokolle başlayan Niğde-Melle kardeşliği şehir ziyareti programı kapsamında Niğde’ye gelen heyette, Melle Belediye Başkanı Jutta Dettmann, DTAK (Melle Türk-Alman Dostluk Çalışma Grubu) Başkanı Detlef Groth ve eşi Sonja Hallmann-Groth, DTAK Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Kılıç, DTAK Üyesi Nurdan Kılıç, THW (AFAD Melle) Müdürü Marco Plesner, Melle Belediye Meclis üyeleri ve başkan danışmanları da yer aldı.
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, kardeş şehir Melle’den gelen heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Niğde heyetinin de Temmuz ayında Melle’yi ziyaret ettiğini anımsatan Başkan Özdemir, Melle ve Niğde arasında çeyrek asrı aşan bir dostluğun bulunduğunu ve karşılıklı ziyaretlerle bu dostluğun her yıl pekiştirildiğini belirtti.

Melle Belediye Başkanı Jutta Dettmann, Niğde ziyaretleri kapsamında, başta Niğde Belediyesi olmak üzere tüm Niğdelilerin misafirperverliğinden dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti.
Melle DTAK yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Kılıç ise Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’e Melle heyeti ve Türk-Alman Dostluk Derneği adına teşekkür etti. Yılmaz Kılıç; ‘Niğde ve Melle Şehirlerimiz arasındaki kardeşliğin daim olması adına gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimizde gösterdikleri katkı ve katılımlarından dolayı Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’e teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı. Melle heyetine dün akşam Grant otelde veda yemeği verilirken, heyet üyeleri Niğde ziyaretlerinden çok memnun kaldıklarını belirtti.
Melle heyeti ve Türk Alman Dostluk Derneği üyelerinin Niğde Belediyesi’ne gerçekleştirdiği ziyaret karşılıklı hediyelerin verilmesi ve hatıra fotoğraflarının çekimi ile son buldu.
(İbrahim UGUN)