İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir dizi ziyaret için Niğde'ye geldi. Genel Başkan Meral Akşener, Niğde'de Yeşilgölcük beldesi ile Çiftlik ve Altunhisar ilçelerini ziyaret etti. Yeşilgölcük belde meydanında toplanan halka hitap eden Akşener, 20 Ocak 2020'den bu yana illeri, ilçeleri ve dükkanları gezerek, Türkiye'nin sorunlarına çözüm üretmeye çalışıyoruz dedi.
Niğde’de düzenlenen programda 6’lı masa olarak tabir edilen Millet İttifakının diğer parti başkanları da katıldı.

Esnafa enflasyonun etkilerini, geçinip geçinemediklerini soran Akşener'e bazı esnaflar da sorunlarını aktardı. Akşener, Çiftlik ilçesinden sonra Altunhisar ilçesindeki bir çay bahçesinde ilçe halkıyla bir araya geldi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Niğde’nin Gölcük beldesinde halka seslenirken bir çiftçi kendisine elektrik faturasını uzattı. Faturayı inceleyen Akşener; ‘Ooo 60 bin 264 lira. Ya arkadaş, bunu gördükten sonra konuşmanın anlamı yok. Nasıl ödeyeceksin kardeş? Buğdayın tümü yetmez ona. Bir ayda 60 bin. 5-10 maaş alan o danışmanlar, yan gelip yatan danışmanlar, saraylarda oturanlar, 60 bin lira bir ayda elektrik parası gelen bir çiftçi, ‘Bütün buğdayım buna yetmez’ diyen çiftçi. Üç ayda 180 bin lira ödeyeceksiniz. İşte sözün bitti yer. 20 Ocak 2020’den beri il il, dükkan dükkan geziyoruz. Gezme nedenimiz, Türkiye’nin yün yumakları ile hani kedilere atarlar ya kedilerin ayakları dolaşır, yün yumakları ile meşgul edilen siyasetin; kutuplaştırmaktan, insanları birbirine düşürmekten haz alanların atığı yün yumaklarını ortadan kaldırmak ve vatandaşın dertleri ile dertlenip, çözüm önerip, o çözümler üzerinden de bizi rekabet ettirmenizi sağlamak üzere yeni bir siyaset anlayışı üretmek üzere tam 2,5 yıldır geziyoruz. Sizi birbirinize düşürenlerin artık o oyunlarının, dümenlerinin sökmediği, seçmenin velinimet olduğu o yeni süreci, inşallah birlikte yeni bir siyaset anlayışını inşa ettik. Artık seçmen velinimet’ dedi.
MÜLAKAT KONUSU
Çocuğu açken, evladı 92 puanla tayin olamamışken, ayısı dayısı olan 58 puanla mülakattan tayin edilen gençlerin bulunduğu bir ülkenin varlığını görünce benim kardeşim anladı ki ağalar, ‘harala gürele’ deyip, sizi çırak çıkartıp kendi yandaşlarına paraları saçmışlar. 5-10 maaş alan danışmanlar varken senin çocuğun 4 yıllık, 2 yıllık üniversite mezunu olarak iş bulamıyorsa bu işte bir dümen var demektir. Bu dümen, bu harami düzenin inşa ettiği bir dümen. Bu dümeni de bu harami düzeni de birlikte yıkacağız. Helal oylarınızla demokrasi ile sandıkta bunların tamamını attaya birlikte göndereceğiz inşallah dedi.

BUNU GÖRDÜKTEN SONRA KONUŞMANIN ANLAMI YOK”

“Ooo 60 bin 264 lira. Ya arkadaş, bunu gördükten sonra konuşmanın anlamı yok. Nasıl ödeyeceksin kardeş? Buğdayın tümü yetmez ona. Bir ayda 60 bin. Ama 38 milyar lira gitti. Senin cebinden gitti, onun cebinden gitti, hepimizin cebinden gitti. Elbette haram zıkkım olsun ama artık buna ‘dur’ deme vakti geldi de geçti bile. Bundan sonra ‘kaşının altında gözün niye var’ diyene, ‘hadi oradan’ diyeceksiniz. O 5-10 maaş alan danışmanlar, yan gelip yatan danışmanlar, saraylarda oturanlar, 60 bin lira bir ayda elektrik parası gelen bir çiftçi, ‘Bütün buğdayım buna yetmez’ diyen çiftçi. Üç ayda 180 bin lira ödeyeceksiniz.
AKŞENER DAĞITIM ŞİKETLERİ MİLLİLEŞECEK

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Niğde’nin Altunhisar ilçesinde; elektrik dağıtım şirketlerine ilişkin “Elektrikle ilgili bu ülkenin bir problemi var. Bu derdi önümüze alacağız ve bir çözüm üreteceğiz. Bu iletim şirketlerinin meselesinin yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor ve bu iletim şirketi meselesinin millileşmesi gerekiyor. Ben ve arkadaşlarım Türkiye’nin her bir şehrine, ilçesinde dükkanlara girerek bir çalışma yapıyoruz. O dükkanların içindeki hem esnafın derdini dinlemek hem o dükkanlarda satılan ürünleri üretenin de derdini dinlemek ve bunlara yönelik çözüm üretmek. Her türlü iftiraya, haksızlığa, çirkinliğe anlatamayacağım derecede pisliklere rağmen biz o tuzağa düşmemeye kararlıyız ve bu gerçek dertleri, üzüntüleri ve olması gereken gerçek çözümleri üretmeye, sizi dinlemeye devam edeceğiz.

NİĞDE’DEKİ FATURALARI DOĞU VE GÜNEYDOĞUDA GÖRMEDİM

Bu çerçeve içerisinde Niğde’nin belde ve ilçelerini geziyorum bu vesileyle karşınızdayım. Benim Niğde’de gördüğüm çiftçinin elektrik borcunu Güneydoğu’da öylesine görmedim. Tek tek gezdiğim için biliyorum. Bu iletim şirketlerinin meselesinin yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor ve bu iletim şirketi meselesinin millileşmesi gerekiyor. İkincisi sulama meselesi o kadar derine indi ki siz pompalar sebebiyle bu elektriği ödüyorsunuz. Sulamaya dair bir çözüm üretmemiz lazım.
ŞEHRİN MÜTHİŞ BİR GÜNEŞ POTANSİYELİ VAR FAKAT…

Niğde’nin güneşine bakın, ne için güneş enerjisi üzerinden gidilmez, neden yatırım yapılmaz. O pompaların yazın güneş enerjisi ile çalıştığını düşünün. Kooperatifler para kazansın. Çiftçi olarak çektiklerinize çözüm ürettik. Tankerle doğal gaz gelecek dediler, kömür çok pahalı burası kışın çok soğuk oluyor, bir kış boyunca 4 ton kömür yakılıyor dedi il başkanımız. 7 bin lira bir tonu 4 ton 28-30 bin ton ediyor bu çok önemli bir gider, buna da çözüm üretilmesi gerekiyor. Ben örnekler vererek ne yapmak istediğimizi anlattım ama bizim en büyük özelliğimiz sizi dinlemek” dedi.
VATANDAŞ: BEN OYUMUN HAKKINI İSTİYORUM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Niğde’de dinlediği emekli yurttaş kirada oturduğunu belirterek; “Sayın Cumhurbaşkanım görsün beni, ben bu hükümete oy verdiysem, boşa oy vermedim, ben oyumun hakkını istiyorum. AK Parti Milletvekilleri gelmesin buraya, yazıklar olsun” dedi.
Bir esnaf da Akşener’e eski AK Partili olduğunu söyleyerek şunları ifade etti: “AKP’nin kurucusuyuz, 20 yılımızı verdik. Bilmiyoruz nasıl olacak bir şeyler olması lazım şu an buranın nüfusu bin. Bir çocuk 30 yaşına gelmiş evlenecek bir düğün, ev yapmak 1 milyon liraya mal oluyor. Ahlak çöktü, maneviyat çöktü buna bir şey yapmamız lazım. Biz oy verdik, ben cumhurbaşkanını çok seviyordum ama üzüldüm.”

SEÇMENİN VELİNİMET OLDUĞU GÜN BU DÜZEN ORTADAN KALKACAK
Akşener sözlerine şöyle devam etti: "Bu harami düzeni beraber yıkacağız ve en önemlisi diyeceksiniz ki muhteremlere, 'Bize üstten bakamazsınız, ayağımıza geleceksiniz, karşımızda resmi tanzim duracaksınız. Biz, sizi tartacağız. Ben asılım, büyük Türk milletiyim, sen yedeksin'. Seçmenin velinimet olduğu gün elbette ki bu harami düzen ortadan kalkacaktır. Yazık ya. Çiftinin, emeklinin, gencin gözyaşı ve cepleri dolduran haramiler. Haram olsun, zıkkım olsun." Akşener daha sonra Niğde merkezde bir takım temaslarda bulunarak gece Niğde’ye veda etti.
(İbrahim UGUN)