Advert
YAŞAM
Giriş Tarihi : 14-09-2021 08:36   Güncelleme : 15-09-2021 15:31

Etlere fısıldayan adam

Etlere fısıldayan adam

Kendine dünyaca ünlü bir mutfak şefinin teşviki ile “Etlere fısıldayan adam” ismini veren et ustası Niğdeli Mehmet Gölcük, mesleğindeki başarı merdivenlerini emin adımlarla tırmanmaya devam ediyor.
Aslen Niğde’nin Edikli kasabası nüfusuna kayıtlı olan Mehmet Gölcük namıdiğwt etlere fısıldayan adam 10 yaşında tanıştığı kasaplık mesleğini 25 yıldır devam ettiriyor. Mehmet Gölcük bu süre içerisinde pek çok alanda kendini kanıtlamayı başaran ender isimler arasında yer alarak yükselmeye devam etti. Gölcük’ü ayrıcalıklı kılan özelliklerinden biri ise “Steak ustası” yani değerli etler ustası olmasıdır.
ET AYRI BİR TEKNİK GEREKTİRİR
Eti işleme sanatı, etlerin hangilerinden neler yapılır, hangi et kaç santim kesilir, pişirme süreleri, etlerde kullanılması gereken soslar gibi birçok alanda kendini kanıtlamayı başaran Mehmet Gölcük, sanatıyla “Etlere fısıldayan adam” olmaya devam ediyor.
ARANAN İSİMLER ARASINDA
Bugüne kadar kendi alanında oldukça önemli firmalarda ve markalarda hizmetler veren “Etlere Fısıldayan Adam” Mehmet Gölcük, birçok işletmenin ve et firmasının dikkatini çekmeye devam ediyor. Yaptığı işin kendi alanında önemli bir sanatsal faaliyet olduğuna da değinen steak ustası Gölcük hem bölgesel hem de markaların düzenlediği birçok yarışma ve festivallerde kendini kanıtlamaya devam ederken, özel davetlerin de aranan ismi haline geldi. Özel misafirlerine oldukça önemli davetler veren birçok iş insanı ve yönetici Mehmet Gölcük’ün marifetli elleri ile ortaya çıkardığı birbirinden lezzetli etleri tatma imkânı buluyor.
ETLERE FISILDAYAN ADAMIN HİKAYESİ NASIL BAŞLADI?
Küçük yaşlarda çırak olarak başladığı kasaplık mesleğinde becerisi ile göz dolduran Gölcük, yine önemli bir firmanın vermiş olduğu özel bir davette, dünyaca ünlü bir mutfak şefinin dikkatinden kaçmadı. Kullandığı tekniklerin oldukça farklı olduğunu Mehmet Gölcük’e söyleyen ünlü şef; “Senin adın etlere fısıldayan adam olmalı, çünkü hak ediyorsun” dedi. Bu olayın kendisini oldukça mutlu ettiği belirten Steak Ustası Gölcük, o günden sonra kendisine bu lakabı taktı ve mesleğine devam etti.
GÖLCÜK: BAŞARIMIN ARKASINDA AZİM VE AİLE DESTEĞİ VAR
Başarı hikâyesinin arkasında işini sevmek ve mesleğine saygı duymaktan geldiğine değinen Mehmet Gölcük; “Çocuk yaşta başladığım mesleğimin bugün en iyi yerlerinde olmaya devam ediyorum. Kendimi bu alanda ciddi amana da geliştirdim. Yeni teknikler geliştirdim ve eti en iyi şekilde kullanmayı öğrendim, öğrettim. Oldukça değerli firmalarda bu işimi devam ettirdim. Özel davetler ise işime duyduğum saygının eseridir. Kendimi kanıtlamış olmam beni çok mutlu ediyor. Bir parça etten neler yapılabileceğini biliyorum. Pişirme tekniklerinin yanı sıra soslama tekniklerinde de kendimi geliştirdim. Bu azmimin arkasında tabi ki eşim ve 2 kızım var. Meslek hayatımda onların işime fazladan sevgi katması ise ayrıcalık oldu” dedi.
(Murat ÜMRANLİOĞLU/Özel Haber)

 

 

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
  • 1Beşiktaş410
  • 2Trabzonspor410
  • 3Fenerbahçe410
  • 4Konyaspor410
  • 5Galatasaray48
  • 6Hatayspor47
  • 7Fatih Karagümrük47
  • 8Kayserispor47
  • 9Altay46
  • 10Yeni Malatyaspor46
  • 11Alanyaspor46
  • 12Göztepe45
  • 13Kasımpaşa45
  • 14Gaziantep FK44
  • 15Antalyaspor44
  • 16Sivasspor42
  • 17Adana Demirspor42
  • 18Çaykur Rizespor41
  • 19Başakşehir FK40
  • 20Giresunspor40
HAVA DURUMU
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
E-GAZETE
İL GENELİ COVİD TARAMASI 3
ANKET OYLAMA TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA