Advert
GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-06-2021 15:57

Elmadan baklava, lokum ve cezerye yapıldı

Elmadan baklava, lokum ve cezerye yapıldı

Niğde'de faaliyet gösteren 2 ayrı yerel firma, Niğde Turizmciler Derneği öncülüğünde gastronomi turizmine katkı sağlaması amacıyla şehrin önemli tarım ürünlerinden elmadan lokum, cezerye ve baklava üreterek bir ilke imza attılar.
Niğde Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, AK Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Niğde Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Alim Yeşil ve bazı kamu ile STK temsilcileri elmadan lokum, cezerye ve baklava üretimi yapan firmaları ziyaret ederek üretilen ürünlerden tattılar.
ELMADAN FARKLI VE YENİ ÜRÜNLER
Niğde Turizmciler Derneği Başkanı Bahar Şahiner Öke de kentin gastronomi değerlerini geliştirmek ve yeni ürünler ortaya çıkarmak için sektör temsilcileriyle elmadan farklı ürünler yaptıklarını ifade ederken Niğde’nin oldukça zengin bir kültür ve turizm potansiyeli olduğuna da değindi.
VALİ YARDIMCISI: NİĞDE’NİN ELMASI ÖNEMLİ
Niğde’nin elmada, Türkiye'de genç ağaç sayısında birinci olduğunun altını çizen Vali Yardımcısı Cemil Kılınç; Üreticilerimizin desteğiyle elmanın kullanım alanını artırarak Niğde'yi elmada söz sahibi yapmaya devam edeceğiz. 'Elma cildi güzelleştirir' diyorlar ama elma her şeyi güzelleştiriyor. Az önce tattık, lokumu da güzelleştirmiş” dedi.
ÖZDEMİR: BU KONUDA EPEY YOL KAT EDİLDİ
Belediye Başkanı Emrah Özdemir de firmaların elmayla ilgili farklı çeşitler sunduğunu ifade ederek, "Marka şehir Niğde'de yöresel ürünlerin olması gerçekten önemli. Geçtiğimiz günlerde patatesin tatlısını yapmıştık, bu konuda baya yol kat ettik. Şimdi de elmaya başladık. Elmalı dondurma, lokum, cezerye, baklavayla ürün çeşitliliğimiz arttı. Şehrimize gelen misafirlerin ya da bizler başka illere giderken götürebileceğimiz ürünler fazlasıyla oldu. Girişimciliklerinden dolayı firmalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
ŞAHİNER ÖKE: NİĞDE GASTRONOMOSİNE KATKI SAĞLIYORUZ
Yöresel ürünleri Niğde’ye özgü ürünleri ile harman ederek yeni lezzetlerle buluşturduklarını söyleyen Bahar Şahiner Öke; “Elmalı lokum, elmalı baklava ve elmalı cezerye üretiminde firmalarla ortak çalışma yürüttük. Bunda da başarılı olduk. Ürünlerimizin fındıklı, fıstıklı çeşitleri yapıldı. Niğde gastronomisine yeni ürünlerin kazandırılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ürünleri Türkiye'nin her yerine gönderebiliyoruz. Ürünleri yerinde tatmak için de herkesi Niğde'ye davet ediyorum” diye konuştu.
(İbrahim UGUN/Muhabir)

 

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Spor Toto Süper LigOP
  • 1Adana Demirspor00
  • 2Aytemiz Alanyaspor00
  • 3Altay00
  • 4Fraport-TAV Antalyaspor00
  • 5Medipol Başakşehir00
  • 6Beşiktaş00
  • 7Çaykur Rizespor00
  • 8Fatih Karagümrük00
  • 9Fenerbahçe00
  • 10Galatasaray00
  • 11Gaziantep Futbol Kulübü00
  • 12Giresunspor00
  • 13Göztepe00
  • 14Atakaş Hatayspor00
  • 15Kasımpaşa00
  • 16Yukatel Kayserispor00
  • 17İttifak Holding Konyaspor00
  • 18Demir Grup Sivasspor00
  • 19Trabzonspor00
  • 20Helenex Yeni Malatyaspor00
HAVA DURUMU
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
E-GAZETE
İL GENELİ COVİD TARAMASI 3
ANKET OYLAMA TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA