AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin ‘in Başkanlığında Ziraat Odası toplantı salonunda patateste yaşanılan sorunları ele alınarak, çözüm yolu için Ziraat Odası Başkanı, Tarım ve Orman İl Müdürü, Niğde Süt Üreticileri Birliği, Niğde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanlarıyla bir araya geldi.
Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Milletvekili Selim Gültekin’e İlimizin en önemli sorunu patatesin bugün itibari ile 480 bin ton depolarda satışa hazır beklediğini, şu anki satış fiyatının 40 kuruş ile 70 kuruş arasında olduğunu ve alımın ise yok denecek kadar az olduğu belirterek neler yapılabileceği hakkında bilgi verdi. Toplantı esnasında Milletvekili Gültekin Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli ile telefonla görüşerek durumu iletti. Tarım ve Orman Bakanı ise telefonda verdiği bilgilerde önümüzdeki günlerde patates ile ilgili iyi haberler verileceğini belirtti.
Milletvekili Selim Gültekin toplantıda ise başka bir telefon görüşmesini de Bakanlık Bitkisel Üretim Genel Müdürü ile yaptı. Milletvekili Gültekin yaptığı bu görüşmede ise devletin Eylül ve Ekim ayında aldığı patateslerin sezon sonuna kadar piyasaya sürülmemesi gerektiğini dile getirdiler.
SÜT VE KIRMIZI ET FİYATLARI DA DEĞERLENDİRİLDİ
Toplantıda başka bir konu olan Niğde’deki süt fiyatları ve kırmızı et fiyatları ile sıkıntılar dile getirilirken konu ile ilgili neler yapılabileceği hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu.
KURU FASULYE DE GÜNDEMDEYDİ
Toplantının diğer bir konusu olan ve ülke genelinde 2. Sıraya yükselen kuru fasulyede masaya yatırıldı. Kuru Fasulyenin Marka ve Pazarlama konusunda da yapılan çalışmaların hızlandırılması gerektiği dile getirildi.
Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Niğde Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, Niğde Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Demirkoparan, Niğde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Murat Soylu, Niğde Belediyesi Meclis Üyesi Yahya Dökmetaş, İl Genel Meclis Üyeleri Nusret Teksin ve Hüseyin Aslan katıldı.
(Haber Merkezi)