Advert
GÜNCEL HABER
Giriş Tarihi : 13-02-2020 10:25

Kırmızı Et Üretim İstatistikleri açıklandı

Kırmızı Et Üretim İstatistikleri açıklandı

TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Yunus Öz tarafından yapılan açıklamaya göre; ‘Kırmızı et üretimi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 12,3 artarak 291 bin 565 ton olarak tahmin edildi’ dedi. Toplam kırmızı et üretimi IV. çeyrekte 291 bin 565 ton olarak tahmin edildiğini açıklayan Öz; “Bir önceki yıllık toplama göre %7,4 artarak 1 milyon 201 bin 469 ton olarak tahmin edildi. IV. çeyrekte toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 158 bin 911 ton olarak gerçekleşti. Kırmızı et üretim miktarı, 2019, Bir önceki yılın aynı çeyreğine göre sığır eti üretimi %9,5 artarak 262 bin 476 ton olarak tahmin edildi. Diğer yandan koyun eti üretimi %45,9 artarak 26 bin 123 ton ve keçi eti üretimi ise %57,5 artarak 2 bin 967 ton olarak tahmin edildi.


 

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
HAVA DURUMU
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
E-GAZETE
ANKET OYLAMA TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA