Niğde’de hizmete sunulan son sistem teknoloji ile dizayn edilerek hizmete sunulan, 112 Eğitim Salonunda kalp krizi, trafik kazaları, boğulmalar ve benzeri acil müdahale edilmesi gereken hastalara ilk müdahaleyi yapan ATT ve paramediklere, dijital ve insandan farkı olmayan simülasyon eğitim maketi üzerinden eğitimler verilecek.
112 Eğitim Salonu basın mensuplarına tanıtıldı. Niğde Sağlık İl Müdürlüğü 112 Başhekimi Dr. Filiz Eroğlu, eğitim salonunun tanıtımında yaptığı açıklamasında, son günlerde pandemi şartları ve hastane öncesi acil sağlık hizmetlerine artan talebi karşılamak ve personellerimizin hastalara daha etkili ve verimli müdahale edebilmesi için eğitim faaliyetlerine ağırlık verilmesi ihtiyacı hâsıl olmuştur. Eğitim salonumuz son sistem teknoloji ile dizayn edilmiştir. Kalp krizi, trafik kazaları, boğulmalar vb. acil hastalara ilk müdahaleyi yapan ATT ve paramediklere, dijital ve insandan farkı olmayan simülasyon eğitim maketi üzerinden uygulamalı eğitim vereceğiz. Eğitim salonumuz faaliyete geçmeden önce personelimiz bu eğitimleri alabilmek için bağlı bölge illerine gitmek zorunda kalıyordu ve kontenjan sayısı yetersiz kalıyordu. Eğitim salonumuzun faaliyete girmesi ile birlikte katılımın daha yoğun olacağı eğitim faaliyetlerimiz olacaktır. Bu eğitimlerle hastalara yaklaşırken soğukkanlılığı korumak, düzgün ve etkin tedavi ile hastaların hızlı şekilde hastaneye ulaştırılmasını amaçlıyoruz. Personellerin daha iyi eğitim alması ve bu teorik eğitimi pratiğe çevirmelerinde eğitimlerin kaliteli olması için dijital ve insandan farkı olmayan simülasyon eğitim maketi üzerinde uygulama yapmaya başlanacaktır” diye konuştu.
112 Başhekimi Eroğlu, bu eğitimlerdeki amaçlarının olay yerinde kişiye ilk müdahaleyi doğru ve sağlıklı bir şekilde yapmak olduğun belirterek, Vatandaşları sağlıklı şekilde daha ileri tedavi gerektiren bir kuruma götürürken oluşabilecek kalıcı hasarları minimuma indirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Dr. Eroğlu, açıklamasının son bölümünde; ‘Bu eğitimlerdeki amacımız olay yerinde kişiye ilk müdahaleyi doğru ve sağlıklı şekilde yapmak. Çünkü olay yeriyle hastaneler arasındaki süre uzun olduğu için bu esnada hastalara daha etkin tedavi sunmak gerekir. Personellere verilen modül eğitimleri, hizmet içi eğitimler ile hayati tehlikesi olan bir hastaya daha hızlı ve etkili müdahale etmeleri durumunda hastanın hayata geri döndürme oranları daha da yükselecektir. Ayrıca eğitim salonumuzda Resmi kurumlar, fabrikalar, işletmeler gibi personel sayısı fazla olan birimlerde çalışanlara fertlerin ve toplumun temel sağlık bilgisinin artırılması, ilkyardım bilgi ve becerisinin topluma öğretilmesi için ilkyardım eğitimleri de düzenlenmektedir. Eğitim vermemizdeki amaç bu. Yeni gelişmeleri personelimize aktarıyoruz ve aktarmaya devam edeceğiz’ dedi.
(İbrahim UGUN)