Niğde İl Müftülüğü İsrail’in saldırılarından zarar gören Filistinlilere destek olmak amacıyla ‘Filistin için Hayır Çarşısı’ kermesi düzenledi.

İl Müftüsü Osman Ayas site icin
MÜFTÜ AYAS: ÖNEMLİ OLAN TARAFIMIZI BELLİ ETMEK
Niğde İl Müftüsü Osman Ayas, Hayır Çarşısı ile ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada; ‘’Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Niğde şubemizle birlikte Filistin'de ve Gazze'deki kardeşlerimize destek olmak amacıyla bir hayır çarşısı gerçekleştirdik. Burada bugün onun açılışını yaptık. Bugün itibariyle başladı ve hafta sonuna kadar devam edecek. Tabi buradaki hedefimiz hem Filistin meselesini hem oradaki kardeşlerimizi hem de orayı canlı tutabilmek hem de bir taraftan oradaki kardeşlerimize az da olsa bir desteğimiz olsun diye böyle bir hayır çarşısı yapmayı uygun gördük. Buradan elde edeceğimiz gelirlerimizi, halkımızın, kardeşlerimizin yapacağı katkıları bir araya getirip bunları Türkiye Diyanet Vakfı'mız aracılığıyla Filistin'deki, Gazze'deki, o bölgedeki, ihtiyaç sahibi olan, şu anda savaşın içerisinde bulunan, hatta belki inim inim inleyen, işte çocukların, hanımların öldürüldüğü öyle bir dönemde onlara bir nebze olsun katkıda bulunmak amacıyla böyle bir hayır çarşısı gerçekleştirdik. Bütün Niğdeli kardeşlerimizi buraya davet ediyoruz dedi. Az çok katkıda bulunmak niyetiyle burada inşallah hafta sonuna kadar bu çarşımız devam edecek. Önemli olan tarafımızı belki belli etmek. Filistin'deki kardeşlerimize destek olmak için böyle bir yolu tercih ettik. Dualarımız hep onlarla birlikte Cenab-ı Hak onlara yardım eylesin inşallah. Filistin'deki, Gazze'deki kardeşlerimize, orada şehit olan kardeşlerimize Cenabıhak rahmet eylesin inşallah. Hasta olan ihtiyaç sahibi olan, sıkıntısı olanlara da Cenabı Hak kolaylıklar nasip eylesin inşallah diyorum. Şimdiden ilgi ve alakalarından dolayı bütün Niğdeli hemşerilerimize, kardeşlerimize teşekkür ediyorum’’ dedi.
Niğde İl Müftülüğü tarafından kurulan Hayır Çarşısı Niğde Ömer Halisdemir Meydanında 1-5 Kasım arasında ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinde ise 1-3 Kasım arasında açık kalacak.
(Dahi GEDİK)