Niğde’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100’ncü yılı nedeniyle düzenlenen fener alayı yoğun katılımla gerçekleştirilirken geceye görsel şölenler ve marşlar damgasını vurdu.

Fener alayına binlerce vatandaş katıldı (7)
Saat 18.30’da Niğde Derbent Kavşağı’nda bir araya gelen binlerce vatandaş, Niğde’de bugüne kadar eşi olmayan katılıma şahitlik etti.

Fener alayına binlerce vatandaş katıldı (6)
MUHTEŞEM TARİHE MUHTEŞEM GECE
Ellerinde Türk Bayrakları ve meşalelerle Cumhuriyet Meydanı’na yürüyen vatandaşlar yüz metre uzunluğunda tek parça Türk Bayrağı ve beraberindeki Atatürk posterleri ile geceye unutulmaz bir an bıraktı. Fener alayına Niğde bürokrasisinin temsilcileri, siyasi temsilciler, sivil toplum kuruluşları, bebekler, çocuklar, gençler ve büyükler de katılım sağladı. Her yerin kırmızı beyaz olduğu geceye yürüyüşe katılmayan vatandaşlar ise çevreden ve balkonlardan alkışlar ve tezahüratları ile destek verdi. Şehir merkezini uçtan uca kaplayan kalabalığın yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’nda sona ererken, programda Niğde Belediyesi havai fişek gösterisi sundu.
Fener alayına binlerce vatandaş katıldı (4)
VALİ ÇELİK: CUMHURİYET İLELEBET DEVAM EDECEKTİR
Meydanda toplanan vatandaşlara seslenen Niğde Valisi Cahit Çelik, anlamlı tarihin önemine değinerek; “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bu topraklar için canlarını feda eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere canlarımızı feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bugün çok önemli bir gün. Cumhuriyetimizin 100’ncü yılı ve bu yürüyüşte olan herkes için ilk ve son gün, çünkü bu yürüyüşe katılan hiç kimsenin bir daha yüzyıl görme şansı yok. Ama şuna inanıyoruz ki gençlerimiz ve bizler Atatürk’ün bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkarsak Cumhuriyet ilelebet devam edecektir” dedi.
Fener alayına binlerce vatandaş katıldı (5)

BAŞKAN ÖZDEMİR: TÜRKİYE YÜZYILINI BU DÜNYAYA YAŞATACAĞIZ
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir yaptığı konuşmada; ‘’Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü yılını kutluyoruz. Allah bu millete daha nice yüzyılları kutlamayı nasip etsin. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır,  bunun için bizlere düşen daha çok çalışmak ve Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi Türkiye Yüzyılını bu dünyaya yaşatacağız’’ dedi.
(Dahi GEDİK)
Fener alayına binlerce vatandaş katıldı (8)
Fener alayına binlerce vatandaş katıldı (1)
Fener alayına binlerce vatandaş katıldı (2)