Tarım Müdürlüğü’nde hayvan hastalıkları toplantısı Tarım Müdürlüğü’nde hayvan hastalıkları toplantısı

Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Adaptasyon çalışmaları kapsamında Konya- Çumra ve Türkmenhüyük’te ana ürün deneme dikimlerini gerçekleştirildiğini duyurdu.
Yerli ve Milli Patates konusunda yaptığı AR-GE alanında öncü çalışmalara imza atan Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü'ne bağlı Türkiye'nin ilk ve tek konu araştırma enstitüsü olan Niğde Patates Araştırma Enstitüsünde, Adaptasyon Denemelerinin Niğde’deki hasatları gerçekleştirildi.
Niğde Patates Araştırma Enstitüsü kurumsal sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Enstitümüz, adaptasyon çalışmaları kapsamında, 2024 yılı ana ürün deneme dikimlerini Konya- Çumra ve Türkmenhüyük lokasyonunda gerçekleştirdi. Enstitümüz, tohumculuk firmaları tarafından getirilen yeni patates çeşitlerinin ülke koşullarındaki adaptasyon kabiliyetlerinin, verim ve kalite özelliklerinin belirlenmesi amacıyla farklı lokasyonlarda ana ürün ve turanda olmak üzere adaptasyon denemeleri kurarak sektöre hizmet vermektedir.” açıklamasına yer verdi.
(Dahi GEDİK)

Enstitü Ana Ürün Deneme Dikimlerine Başladı 1

Editör: Niğde Haber