6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası iş yeri ve konutları zarar gören ağır hasarlı olduğu için boşaltılan Niğdeli depremzedeler ilgisizlikten şikâyet ederek, yetkililere tekrar çağrıda bulunarak taleplerini sıralayarak basın açıklaması yaptılar.
Geçtiğimiz gün saat 10.00’da Niğde Ömer Halisdemir Meydanında toplanan bir grup Niğdeli Depremzede burada basın açıklaması gerçekleştirdi.
TOKİ EVLERİ NEREYE YAPILACAK VE ARSA NERESİ?
Depremzedeler adına Belgin Angı yaptığı basın açıklamasında; ‘Deprem olalı 6 ay oldu, bugüne kadar bize gerekli hiçbir destek verilmedi. Bizi ne arayan ne de soran yok. Bize insan muamelesi yapan da yok. Sayın Valimiz Mustafa Koç, Sayın Belediye Başkanımız Emrah Özdemir belli bir süre bizimle ilgilendi. Ondan sonra bizi unuttular, Vali Bey'le bizim talebimiz üzerine bir kere 40-45 dakikalık veya 1 saatlik bir toplantı yapıldı. Ondan sonra bizi ne arayan ne de soran oldu. Biz Niğdeli depremzedeler olarak, bir an önce yıkım kararı alınan 16 binanın yıkılmasını istiyoruz.  Depremzedeler için yapılacak TOKİ evleri nereye yapılacak ve arsa neresi? Ne zaman temel atılacak? Ne kadar sürede bize teslim edilecek? Bunların cevabını istiyoruz. 6 aydır sabırla bekledik ama Niğdeli depremzedeleri milletvekilleri de dâhil olmak üzere kimse insan yerine koymuyor. Biz mağdur ve zor durumdayız. Bütün düzenimiz bozuldu ama bizi umursayan hiç kimseyi göremiyoruz. Bugüne kadar sayın Vali bir kere depremzedeler gelsin de bir toplanalım. Bir dertlerini dinleyeyim demedi. Bizi yok kabul etmesinler. Bir yerde bölgelerine her türlü fedakârlığı yapan Niğdeli yetkililer neden kendi depremzedelerini görmezden gelirler. Biz çaresiz bir şekilde 6 aydır bekliyoruz. Gerekli ne hiçbir açıklama var ne de destek var. Biz ne yapacağız? 25’er bin lira para ödendi. Birçok arkadaş o 25’er bin lirayı alamadı Bankalara gidiyoruz para yok diyorlar. 15 dakika sonra o gişeden o gişeye dolaşıyoruz. Parayı ancak bulabiliyoruz. Adımıza yatırılan para bile doğru dürüst ödenmiyor. Çok çaresiziz. Sayın Niğde milletvekillerine sesleniyorum. Özellikle de AK Parti ve MHP millet Vekiline. Oy isterken bütün bir kuvvetle gelip bizlerden oy istediniz. Şimdi Niğdeli depremzedelere bir kere ne yaptınız? Haliniz nedir demiyorsunuz. Bu Niğde'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları olarak bir Niğdeli olarak aldığımız oyların karşılığını bu insanların sorununa çözüm bularak arayarak vermenizi istiyoruz. Öyle köşeye çekilip 3 ay bereketli tatil yapmak yok. Biz yapamıyoruz tatil. Biz sürünürken sizin 3 ay meclisi kapatıp tatil yapmanızdan Allah bile razı olmaz. Lütfen aklınızı başınıza toplayın depremzedelerin sorunlarını çözün’ dedi.
MECLİS’İN ÖNÜNE OTOBÜSLERLE GİDİP ORADA ÖLÜM ORUCUNA MI BAŞLAYALIM?
Angı konuşmasının devamında; ‘Bizim artık dayanacak gücümüz kalmadı. Sayın Valim bu işi özellikle sizin el atıp bir toplantı yapıp biz depremzedelere açık ve seçik bir açıklama yapmanızı bize cevap vermenizi istiyoruz Yani ille kapalı meclisin önüne otobüslerle gidip orada ölüm orucuna mı başlayalım? Ya da birkaç kişi başımıza benzini döküp kendimizi ateşe mi verelim? Ölmeden demek ki insanın değeri olmuyor. Niğdeli depremzedelerin öğlenimiz olmadığı için değeri yok. Biz değer ederiz bekliyoruz. İşlerimizin çözülmesini bekliyoruz. Sonuç bekliyoruz. Sonuç öyle serin yerlere oturup da ben bu ülkenin ben bu ilin yetkilisiyim demekle olmuyor. Biz çaresiziz bu kadar depremzede ne olacak? Şu anda tarlada çalışan arkadaşlarımız var. Onlar buraya ama bütün arkadaşlarımız bizimle aynı düşüncede ben devlet yetkililerinden Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Bey'den diğer bakanlardan ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan Niğdeli depremzedeleri görmelerini, duymalarını istiyoruz. Bizlere yardım etmelerini istiyoruz. Ayrıca eşya taşırken çalınan eşyalarımızın için verdiğimiz dilekçelerin sonucunu bekliyoruz. Sayın savcılardan, hâkimlerden. Biz bu kadar aşağılanacak küçük düştürülecek bir ilin mensupları değiliz. Ama biz adam yerine koyan kimse yok. Doğma büyüme Niğdeliyim 60 yaşındayım. Ben bugüne kadar bu kadar alçaldığımı, alçaltıldığımızı bu kadar değersiz olduğumuzu bilmiyordum. Ne zaman ki evlerimiz yıkıldı, Niğdelinin gerçek yüzünü görmüş olduk. Bir tane Niğdeli gelip de bize destek vermedi. Bir de diyorlar ki Niğde'de yıkılan ev mi var? Sayın Niğdeliler Çayır Mahallesi'ne Şahin Ali Mahallesi'ne bir gidin bakın. Yıkılan ev var mı yok mu? Sokakta kalan insanlar var mı yok mu? Öyle ezbere konuşmakla hiçbir şey olmuyor. Siz şimdi bizim derdimizi görmezden geliyorsunuz da yarın aynı depremi siz yaşarsanız bizim yaşadıklarımızın bin beterini yaşayacaksınız. Bunu idrak edemiyorsunuz. Biz devletten, sayın validen, çevre ve şehircilik bakanından, Sayın Cumhurbaşkanı'ndan İçişleri Bakanı'ndan, Adalet Bakanı'ndan hizmet bekliyoruz, yardım bekliyoruz, destek bekliyoruz. Bizim çalınan eşyalarımızı çalan insanlar elini kolunu sallayarak geziyor. 24 Şubat'ta verdiğim dilekçeyle ilgili halen bir sonuç gelmedi’ dedi.
BİZİ KİMSE UNUTMASIN
Depremzedeler adına konuşan Belgin Angı açıklamasının son kısmında; ‘Biz Niğdeli depremzedeler destek bekliyoruz. Zor durumdayız. Yardıma ihtiyacımız var. Bizi kimse unutmasın. Bizim bir tek emniyetteki arkadaşlar destek veriyor. Onun dışında inanın kimsenin umurunda değiliz. Sıkıştığımız zaman gidiyoruz yardım istiyoruz. Onun dışında bize destek gören bizi gören hiç kimse yok. Özellikle tekrar söylüyorum. Niğdeli AK Parti ve MHP milletvekilleri. Niğdeli bu şekilde sürünürken o mecliste bizim sayemizde girip de o maaşları alıp üç ay tatil yapmak yok. Derhal Niğdeliyle temasa geçin depremzedelerle Bizim derdimize çözüm bulun. Siz bizim derdimize çözüm bulmazsanız bundan sonraki seçimlerde de Niğdeli depremzedeler inanın size çözüm olmayacak. Biz ne zaman yardım istediysek ortada kaldık. İnanın biz de bundan sonraki seçimde sizleri ortada bırakacağız. Bizi bu kadar çaresiz bıraktınız. İlin milletvekilleri yetkilileri olarak bence utanç duymanız lazım bu durumdan. Bu çaresiz insanlara destek vermediğiniz için başınızı yastığa koyduğunuz zaman bir düşünün.
İnanın yıkılan 17 binanın sahipleri sürünür durumda. Kimsenin cebinde doğru dürüst para yok. Belediye otobüslerine 15-20 günün içinde 2-3 kere üç kere zam yapıldı. Halk hiç düşünülmüyor. Biz çaresiziz. Ayrıca Niğde otobüsçüler dernek başkanına da sesleniyorum Lütfen bu otobüslerin fiyatlarına bir düzen verin. Yani bu halk bu parayı ödeyecek durumda değil. Özellikle depremzedeler perişan halde. Siz köşeyi dönmek istiyorsunuz ama bizlerin cebi boş. Hiçbir şey yok. Çocuklarımıza ayrıca üniversiteyi kazanan çocuklarımız diğer illerdeki verilen yurt desteğinin ve kredi desteğinin bizim çocuklarımıza da verilmesini istiyoruz. Lütfen bizi görün artık.’ sözleriyle açıklamasını tamamladı.
(Dahi GEDİK)

Belgin Angı 1