Bor Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) başarılarına bir yenisini ekleyerek ‘55’nci TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışmasında’ Biyoloji alanında bölge birincisi olmayı başardı.
Biyoloji öğretmeni Murat Sakarya’nın danışmanlığını yürüttüğü proje yarışmasına Kayseri, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Aksaray’dan katılan öğrencilerin hazırladığı projeler yer aldı. Yarışmaya Türkiye genelinde toplam 23 bin 066 başvuru yapıldı. Kayseri bölge başvuru toplamı ise bin 219 oldu. Projeler; Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknoloji Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı olmak üzere 12 farklı tematik alanda hazırlandı.
TÜBİTAK'ın gençlere sunduğu bu fırsatlar, ülkemizin bilim ve teknoloji alanındaki potansiyelini artırmada önemli bir rol oynamakla birlikte gençlerimize bilimsel çalışmalarını sergileme ve paylaşma imkânı sunarak onların bilim ve teknoloji alanında kendilerini geliştirmelerine olanak sağlamakta.
(Dahi GEDİK)