Niğde Esnaf ve Sanatkarları Birliği (NESOB) Başkanı Alim Yeşil, "Ramazan ayı nedeniyle ucuz ve kalitesiz ürünler konusunda açıklamada maliyet düştükçe kalite de düşer. Kaliteli malzeme ile ucuz ürün satmak mümkün olamayacağı için maliyetin altında satılan tatlılara da itibar edilmemelidir"dedi.
Ramazan ayı nedeniyle merdiven altı üretim ile ucuza satılan ürünler konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunan NESOB Başkanı Alim Yeşil açıklamasının devamında; ‘’On bir ayın sultanı af, mağfiret ve bereket ayı olan mübarek Ramazan ayında açlık ve kan şekerinin düşmesi ile tatlıya ilgi artıyor ve bazı çevrelerin bu durumu fırsata çevirdiğini biliyoruz. Artan tatlı talebini karşılamak üzere açılan merdiven altı üreticilere karşı vatandaşlarımızı düzenli olarak uyarıyoruz"Diye konuştu.
UNUTMAMALI Kİ; MALİYET DÜŞTÜKÇE KALİTE DE DÜŞÜYOR 
Başkan Yeşil açıklamasının devamında, "Merdiven altı olarak tabir ettiğimiz ve üzerinde hiçbir marka ibaresi olmayan, nerelerde ve nasıl üretildiği bilinmeyen, maliyeti düşürmek için vergi kaydı yaptırmadan kayıt dışı üretim yapan işletmeler ülkemizi vergi kaybına uğrattığı gibi, vatandaşlarımızın da sağlığını hiçe saymaktadır.Bu konuda denetimleri ilgili kurumlarla birlikte iş birliği içinde yaptıklarını kaydeden Başkan Yeşil; ‘’Bizler hiç yılmadan bu tarz işletmelerle ilgili yasal işlemlerin yapılması için denetim yetkileri olan kamu kurum ve kuruluşları ile sürekli istişare içerisinde hareket etmekteyiz.Unutmamalı ki; maliyet düştükçe kalite de düşüyor. Kaliteli malzeme ile ucuz ürün satmak mümkün olamayacağı gibi, maliyetin altında satılan tatlılara da itibar edilmemelidir" uyarısında bulundu.
(Dahi GEDİK)