Bölgesel Amatör Lig (BAL) 7. Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Niğde Belediyespor yönetimi basın açıklaması gerçekleştirerek, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) haksız kararlarını eleştirerek takıma gönül veren herkes ve her kesimden destek istedi.
Niğde Belediyesi Belediye Meclis Salonunda geçtiğimiz gün saat 11.00’de gerçekleştirilen basın açıklamasını takım yönetimi adına Kulüp Başkanı Atila Tasalı gerçekleştirdi.
TASALI: AKŞEHİR SPOR'A KAYBETTİĞİ MAÇIN 3 PUANI MASA BAŞINDA VERİLİYOR
Niğde Belediyespor Kulüp Başkanı Tasalı açıklamada, “Niğde Belediye Spor olarak ligin başından bu yana, tüm camiamızla birlikte adil bir yarış içerisinde bulunarak, hak edenin şampiyon olacağı bir lig olsun anlayışıyla hareket ettik. Fakat son haftalarda takımımıza futbol sahalarında emsali görülmemiş şekilde seyircisiz oynama cezası verilirken, rakibimiz Akşehir Spora kaybettiği maçın 3 puan masa başında veriliyor, yetmiyor hakemler tarafından 3 puanlar hediye ediliyor. Nasıl mı?
1-Tezgah, İmamoğlu maçı öncesinde kuruluyor! Sizlerin de takip ettiği üzere İmamoğlu Belediye Spor müsabakasında tayin edilen hakemin yanlı davranışları, futbol oynamaya izin vermemesi sonucu mağlup oluyoruz. Mağlup olmamız yeterli gelmiyor çünkü bize geçebilmeleri için daha fazla şeye ihtiyaçları olduklarını biliyorlar. Bu bağlamda her sahada olan basit münferit bir iki hadiseyi bahane ederek 2 maç sahamızda seyircisiz oynama cezası veriliyor. TFF’ nin aldığı emsal bir karar yoktur. Örneğin 12 Bingöl Spor- Hacılar Erciyes maçındaki çıkan hadiselere bakın bizim maçın kat be kat fazlası var. Sadece bir maç seyircisiz oynama cezası verildi. Bu ceza kasten takımımıza şampiyonluk yarışında zarar vermek adına alınmış veya aldırılmış bir karardır.
2-Adana 5 Ocak FK. Ya 3-1 mağlup olan Akşehir Spor statü uygulaması ile ilgili itirazını ve dekontunu statü süresi içerisinde yapmış mıdır? Yoksa imtiyazlı şekilde kabul edilerek 3 puan hediye mi edilmiştir.
3-Gelelim bu haftaya; Hırsız ev sahibini bastırır misali 5 Ocak FK ‘ya maçın hakeminin bizim tarafımızdan ayarlandığı söyleniyor. Bizim maçımızda en ufak maça tesir eden bir hakem kararı olmadığı gibi tribündeki Adanalı taraftarlar dahi hakemin takımımız aleyhine düdükler çaldığını itiraf etmiştir. Fakat Sarayönü- Akşehir maçında verilen ve verilmeyen penaltılar ortadadır. Hakemin Akşehir Spor lehine çaldığı penaltıda gözünü ne kadar kararttığı pozisyonu izleyen herkesin malumudur. Ankara Bölgesinden atanan bu hakemin, Akşehir Hocasının Ankaralı olması münasebeti ile ilgisi var mıdır veya TFF ‘de Konya lobisi mi işletilmektedir.

Niğde Bocce takımından Türkiye derecesi Niğde Bocce takımından Türkiye derecesi

Baskan Tasalı

BAŞKAN TASALI: MASA BAŞI OYUNLARI OLSA DA 3 PUAN ÖNDE LİDERİZ
Yaklaşık 8 aydır başta Belediye Başkanımız olmak üzere, Yönetimi, oyuncusu, taraftarı çok büyük emekler vererek geldiğimiz bu süreçte her ne kadar masa başı oyunları olsa da 3 puan önde lideriz. Bundan sonraki süreçte, haklarımızı savunmak adına Valimizin, Milletvekillerimizin, Belediye Başkanımızın desteğini istiyor, Kalan dört maçta tüm gücümüzü kullanarak ŞAMPİYON olacağımızı belirtmek istiyoruz. Son sözümüzde taraftarımıza, daha dikkatli olalım. Takımımıza ceza vermek üzere fırsat kollayanlara fırsat vermeyelim. Sizleri tribünlere almasalar da kaldırımlarda, yollarda, en çokta tepelerde coşkuyla desteklemeye devam edelim” İfadeleriyle basın açıklaması tamamlandı.
İDRİS GÜNDOĞAN: OLDU BİTTİYE GETİRİLMEK İSTENİYOR !
Niğde Belediyespor Futbol Şube Direktörü İdris Gündoğan, geçtiğimiz haftalarda oynanan ve Niğde Belediyespor'un en yakın rakiplerine yönelik verilen kararların takımımıza zarar verilmek istendiğini belirtti.Gündoğan, büyük bir şehri temsil ettiklerini belirterek şampiyonluğun en büyük favorisi Niğde Belediyespor'un elinden alınarak Konya temsilcisine oldu bittiye getirilip hediye edilmesinin kabul edilemeyeceğini dile getirdi.
HAKEM ATAMALARI TARAFSIZ BÖLGELERDEN YAPILMALI
Gündoğan, "Valimizle, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, taraftarlarımızla takımımıza destek olmalıyız. Bu şehrin takımının haklarını yedirmeyiz. Hakem hatalarının kabul edilemez düzeyde olduğunu görüyoruz. Şampiyonluğa oynayan takımların illerinden hakem atamaları yapılıyor. Bu kabul edilemez. Hakem atamaları tarafsız bölgelerden yapılmalı. Ankara bölgesinden yapılan atamalarda Akşehirspor'a maç kazandırmaya yönelik kararlar alınıyor. Bize verilen seyircisiz oynama cezaları göz önüne alınarak taraftarımızı daha dikkatli olmaya davet ediyoruz. Tribünler seyirciye kapalı olabilir. Takımımızı desteklemek isteyen taraftarlarımızı sahanın çevresine kum tepelerine bekliyoruz." dedi. 
DÖKMETAŞ: İMTİYAZ BEKLEMİYORUZ, ADALET İSTİYORUZ 
Niğde Belediyespor Kulüp Başkan Yardımcısı Yahya Dökmetaş, İmtiyaz beklemediklerini sadece adil maç yönetimi istediklerini söyledi. Dökmetaş, "Biz Niğde Belediyespor olarak herhangi bir imtiyaz beklemiyoruz. Adil bir yönetimle maçların tamamlanmasını bekliyoruz. Bizim TFF'den beklediğimiz hakemlerin adil olması ve adil yönetimin içinde şampiyon olan takımın onurlu bir şekilde göğsünü gere gere şampiyonluğu kutlaması. Bu anlamda da ilgili TFF yönetiminden adil davranış bekliyoruz"
Bölgesel Amatör Lig (BAL) 7. Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Niğde Belediyespor 49, en yakın rakibi ikinci sıradaki Akşehirspor 46, üçüncü Sarayönü Belediyespor ise 38 puanda yer alıyor.
Kulübün basın açıklamasında Niğde Belediyespor Kulüp Başkanı Atila Tasalı ile beraber, Başkan Yardımcısı Yahya Dökmetaş ve Futbol Şube Direktörü İdris Gündoğan’da hazır bulundu.
(Dahi GEDİK)