Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Niğde Şube Başkanı Necdet Kafalı, emekli astsubayların tazminat talebi ve bu taleple ilgili gerçekleştirecekleri demokratik eylem ve mitingler hakkında basın açıklamasında bulundu.
GENEL MERKEZİMİZ ANKARA'DADIR VE 34 BİN 700 TANE ÜYEMİZ VARDIR
Dernek hakkında bilgi vererek taleplerini dile getiren Dernek Başkanı Kafalı; ‘’Derneğimiz 1962 iki yılında kısa adı TEMAD olan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’dir. Üyelerimiz sadece Silahlı Kuvvetlerden emekli olan astsubaylar ve aileleridir. Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda en az 25 ile 30 yıl görev yapan arkadaşlarımız emekli olduktan sonra emeklilik hakları diyorsa silahlı kuvvetlerden emeklilik hakları devam ediyorsa yani kimlikleri ellerinden alınmadı ise bizim derneğimize üye olabiliyorlar. Bunun dışında üye kabul edemiyoruz. Şimdi uzun süredir bizim sorunlarımız var Biz bunları çeşitli vesilelerle devletin çeşitli kademeleriyle, genel merkezimiz tarafından bu arada belirteyim genel merkezimiz Ankara’dadır ve 34 bin 700 tane üyemiz vardır. Son günlerde tazminat konusunda ciddi sıkıntılarımız oldu Bu sıkıntıların gündeme getirilmesi, ötelenmesi ile ilgili olarak da yani bu konuda biraz radikal konuşmak gerekecek ama günümüzün modasıyla söyleyeyim biz kandırıldık. Ve genel merkezimiz en son 21’inden itibaren eylem kararı aldı. Bütün Türkiye'de eylem kararları alındı. Bu eylem kararlarının ilki meclis kapısında beş yüz kişilik bir dernek üyesi ve yakın dernek başkanlarıyla beraber genel başkanımız meclisin kapısında bir açıklama yaptı. Tazminatlar ve özlük haklarımızla ilgili daha sonra Bu pazartesiden itibaren de şubelerimizin bulunduğu bütün illerde yerel basınlara bu bilgiler verilecek ve on Haziran'dan itibaren de ilk etabı Balıkesir'de olmak üzere mitingler yapılacak. Bu mitingler ne zamana kadar devam eder? Ta ki biz sonuç Alınana kadar bu devam edecek. Bir sonraki miting muhtemelen İzmir'de olacak. Ondan sonraki Antalya'da, İstanbul'da Kayseri veya Adana veya Ömer Halisdemir'in kabri başında yapacağız. Yani bu genel merkezin belirleyeceği plan, program çerçevesinde ilerleyen günlerde mitingler yapılacak” dedi.
EKONOMİYİ BU HALE GETİREN BİZSEK BUNUN SORUMLULUĞUNU BİZ ÇEKELİM
TEMAD Niğde Şube Başkanı Kafalı; ‘’Tabii asker olmamız hasebiyle de biz de hiyerarşi önemlidir. Geçmişte Genelkurmaya gidelim. Milli Savunmaya gidelim, oraya gidelim, buraya gidelim derken hükümetler yıkılıyor, hükümetler kuruluyor, körfez savaşı çıkıyor, Suriye Harekâtı başlıyor. Bizim de bir anlayışımız vardır. Devletin veya askerin hareketli olduğu zamanlarda biz talepte bulunmak bize pek uygun düşmez. Yapmayız da bunu. Ama bizi hep ötelediler, hep ötelediler. Bizi o kadar ötelediler ki bizi o kadar canımız yandı ki. Biz bir aileydik. Silahlı kuvvetlerde bizi öyle yetiştik. Bizi hep öyle söylediler Hudutlara giderken biz aileydik. Nöbetlere giderken aileydik. Kışlalarda aylarca yatarken aileydik. Kuş uçmaz kervan göçmez yerlere giderken biz aileydik. 50 santime bir metre, bir buçuk metre yerlerde deniz altında yatarlarken bizim arkadaşlarımız biz bir aileydik. Aylarca gemilerde gülüp ailesi çoluk çocuk yüzü görmeyen arkadaşlarımız varken biz bir aileydik. Ama iş hakkı ve tazminata gelince siz durun, siz durun. Benim beraber çalıştığım insan bugün beşten başlamak şartıyla beş, altı, yedi tane tazminat alan insanlar var. Efendim sizin iş maliyeye yük oluyor. Arkadaş ben kendim için söyleyeyim. 26 yıl çalıştım. 8 tane tayin gördüm. Bunun gibi 26 yılda 10 tane tayin veren arkadaşımız var. Bedirhan bebeği hatırlar mısınız? Bedirhan bebek annesinin kucağında doğum gününe gitti. Mevlide dönüşte bu kadarın arabası patlatıldı. Teröristlerin elinde. Ülke Ve kundaktaki bebekti. Şimdi sen 7-8 tane tazminat alacaksın, biz beraber olacağız, biz aile olacağız. Kendinize gelince bunları alacaksınız. Bize gelince yok. Sebep? Ekonomi peki, o zaman biz bugün şunu soruyoruz. Ekonomiyi bu hale biz mi getirdik Ekonomiyi bu hale getiren bizsek bunun sorumluluğunu biz çekelim’’ diye konuştu.
BİZ SUBAYLARIN İSTEDİĞİ TAZMİNATI İSTEMİYORUZ
Niğde Şube Başkanı Kafalı açıklamasının son kısmında; ‘’Bu tazminatlar bizim maaşlarımıza katkı olsun diye değil. Bu tamamen bizim ailelerimizin ve çalışan arkadaşlarımızın emeklilerimizin hakkı olduğu için istiyoruz. Bu tazminatlar aynı zamanda Silahlı Kuvvetlerde bugüne kadar biz bir aileyiz deyip de diğer yarısına vermediğiniz arkadaşlarımız için istiyoruz. Silahlı kuvvetlerde evet hiyerarşi önemlidir. Biz subayların istediği tazminatı istemiyoruz. Yalnız ben şunu biliyorum ki bugün emekli uzman çavuşla ben aynı maaşı alıyorum. Aynı maaşı almamın nedeni de subay olurken yüzde 85’i ile emekli olur. Ben yüzde 47’si ile emekli oluyorum. Uzman arkadaşım da yüzde 47’si ile emekli olduğu için o zaman onunla benim aramdaki hiyerarşi ortadan kalkmış oluyor. Ben subayın istediğini istemiyorum. Ben sadece hakkım olan tazminatı istiyorum. Bu arada bize verilen sözler İsmet Yılmaz’dan alındı. Kars’ta, Ahmet Davutoğlu Malatya'da verdiği beyanat Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Kayseri'de verdiği astsubaylara müjde. Sayın Yaşar Güler'in Genelkurmay ikinci başkanıyken astsubayların tek haklı olduğu konu tazminatlar dedi şimdi Milli Savunma Bakanlığı koltuğunda oturuyor. Bu sorunu çözmek Sayın Yaşar Güler'in en başında görevlerinden bir tanesidir. Madem biz bir aileyiz, bizim sorunumuzu Sayın Yaşar Güler çözmelidir. Ekonomi kötüymüş. Ekonomiyi bu hale biz getirmedik arkadaşlar. Ve bütün bunlardan sonra biz Türkiye emekli astsubaylar derneği olarak içimize acıyarak da olsa bazı kurumlar eleştirmek zorunda kalıyoruz ve az önce bahsettiğim eylem kararlarını aldık” İfadelerine yer verdi.
(Dahi GEDİK)

D S C 0206

Vali Çelik’ten polis memurunun ailesine taziye ziyareti Vali Çelik’ten polis memurunun ailesine taziye ziyareti

Başkan Kafalı İlerleyen Günlerde Mitingler Yapılacak 3

Editör: Niğde Haber