Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Niğde Orman İşletme Müdürlüğü iş birliği ile yürütülen “Bal Ormanları Kurulumu” kapsamında fidan dikiminin 2’nci  etabı gerçekleştirildi.
Programda, leylak, üvez, kuş kirazı, mahlep, ıhlamur, sarı salkım, ceviz, badem, ahlat, yabani elma, lavanta, yalancı akasya olmak üzere 2120 adet fidan toprakla buluştu.
Etkinlikte konuşan NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Üniversitenin Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde bulunan arazilerin ekim alanının son iki yıl içerisinde yaklaşık 1000 dekara çıkarıldığını, bu alanların yanında ikinci etabı gerçekleştirilmekte olan Bal Ormanı Kurulumunun da 2027 yılına kadar aşamalı bir şekilde 180 dekara ulaştırılmasının hedeflendiğini belirtti. NÖHÜ’nün tarım alanında yapılan çalışmalarla ülkemizde öncü bir yükseköğretim kurumu olduğunu vurgulayan Rektör Uslu, ayrıca desteklerinden dolayı Vali Cahit Çelik’in nezdinde Niğde Valiliğine ve Niğde Orman İşletme Müdürlüğüne teşekkür etti.
Program belge takdimi ve günün anısına çekilen toplu fotoğrafla son buldu. Etkinliğe NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Valisi Cahit Çelik, Bor Kaymakamı Mehmet Yavuz, Niğde Orman İşletme Müdürü Harun Akdoğan, Niğde ve Bor ilçesi protokolü, Üniversite akademik ve idari personelinin yanı sıra öğrenciler de katıldı.
(Dahi GEDİK)

Başkan Özdemir: Niğde’yi birlikte yönetmeye devam edeceğiz Başkan Özdemir: Niğde’yi birlikte yönetmeye devam edeceğiz

Whatsapp Image 2024 03 22 At 12.00.35 (1)

Whatsapp Image 2024 03 22 At 12.00.55