Hava sıcaklıklarının artması nedeniyle yaz aylarında nasıl giyinmeliyiz ve nelere dikkat etmeliyiz? Niğde’de dededen toruna 35 yıldır giyim sektöründe hizmet veren Uğur Giyim Konfeksiyon işletme sahibi Akif Uğur’a sıcak havalarda giyim ile ilgili merak edilenleri sorduk.
7 yaşından beri Niğde il merkezinde dede mesleğini üçüncü kuşak olarak devam ettiren Akif Uğur, etkisini giderek artıran sıcak havalarda giyimde ve elbise seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı: Malum dünya genelinde küresel çapta bir ısınma söz konusu. Bizler konfeksiyoncular olarak, yaz aylarında müşterilerimize pamuklu, açık renk ve bol kesim giymelerini tavsiye ediyoruz.  Bilindiği gibi sıcak havalarda koyu renkler güneş ışınlarını çok daha fazla çeker. Dolayısıyla sıcak havalarda terleme ve benzeri olayları artar. Ayrıca naylon ve polyester tip ürünlerden bu sıcak havalarda uzak durmalıyız. Genel olarak pamuklu ve koton ürünleri tercih etmeliyiz. Halk dilinde ‘efil efil’ dediğimiz ince tür kumaşları tercih etmemizde fayda var. Dar kıyafetler her zaman terleme konularında sıkıntı yaşayacağımız için bol kesim elbiseleri tercih etmemiz faydalı olacaktır’’ dedi.

D S C 0421

YEREL VE TANIDIK ESNAFTAN ALIŞVERİŞ YAPIN TAVSİYESİ
İşletme sahibi Akif Uğur vatandaşlara alışveriş ile ilgili tavsiyelerde bulunarak; ‘’Müşterilerimize, hemşerilerimize yerel, bildikleri, eski ve güvenilir, sözüne itibar ettikleri esnaflardan alışveriş yapılmasını tavsiye ederiz.  İnsanlarımız son dönemde internet üzerinden alışverişe fazla yöneldikleri için burada çok dikkatli olmaları gerekiyor.  Arada fırsatçılık yapanlar oluyor. Mesela size gösterilen ürünle gönderilen ürünün farklı olduğu olabiliyor. Mağduriyet sonrasında kimle muhatap olacağınızı bulamıyorsunuz.  Bu mecraların tercih edilmemesi noktasında müşterilerimize elimizden geldiği kadar dikkat etmesi yönünde uyarılarımızı her zaman yapıyoruz.  Yerel esnaftan yaptığını alışverişlerinizde değişim hakkınız bulunuyor.  En önemlisi iade imkanınız var. İnternetten sipariş verildiği zaman bu ürünlerin denenmesi ve iadesi noktasında biraz sıkıntılar yaşadığını ve işin resmi boyuta kadar gittiğine çok defa tanık oluyoruz. Yani insanlarımızın yabancı oldukları, bilmedikleri sakıncalı sitelerden kaçınmalarını tavsiye ediyoruz.  Yerinde görerek ve deneyerek almalarını tavsiye ediyoruz. Buradan sizler aracılığı ile tüm Niğdeli hemşerilerimize ve müşterilerimize selam ve saygılarımızı gönderiyorum’’ dedi.
(Dahi GEDİK/ÖZEL HABER)

D S C 0422