Tarım ve Orman Bakanlığı Buzağı Kulübesi Projesi kapsamında, Niğde’nin Altunhisar ilçesinde hayvan yetiştiricilerine törenle 100 adet kulübe dağıtımı gerçekleştirildi.
Buzağı Kulübesi Projesi kapsamında yüzde 70’i Tarım ve Orman Bakanlığı destekli, yüzde 30’u ise çiftçi katkılı olmak üzere 100 adet Buzağı Kulübesinin Dağıtım Töreni Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde gerçekleştirildi.
35 MİLYON TÜRK LİRASI ZARAR ÖNLENMİŞ OLACAK
Altunhisar Kaymakamlığı kurumsal sosyal medya hesabından; ‘’Proje kapsamında; buzağıların bağışıklık sistemi gelişinceye kadar hastalıklara karşı kapalı ahır ortamından uzak tutularak buzağıya kuru, hijyenik, temiz ve sağlıklı bir barınma ortamı sağlanması ve bu sayede buzağı ölümlerinin ortadan kaldırılması hedeflendi. Bugüne dek yıllık yaklaşık 150 buzağının öldüğü ilçemizde, ekonomik olarak yıllık 3.5 Milyon Türk Lirası kayıp yaşanmaktaydı. Hayata geçirilen proje ile birlikte 10 yıl içerisinde ilçemizde yaklaşık olarak 35 Milyon Türk Lirası zarar önlenmiş olacak. Yetiştiricilerimize hayırlı olsun’’ bilgisi paylaşıldı.
Dağıtım törenine Altunhisar Kaymakamı Abdussamed Yiğit, Belediye Başkanı Neşet Doygun, İl Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Bezeng ile yetiştiricilerin katıldı.
(Dahi GEDİK)

Altunhisar’lı Yetiştiricilere Buzağı Kulübesi Dağıtıldı 2